3 min19 maart 2021

7 voordelen van personeel inhuren via een uitzendbureau

Wilt u weten of personeel inhuren via een uitzendbureau past bij uw bedrijf? Wij hebben 7 voordelen van werken met een uitzendbureau voor u op een rij gezet. Zo kunt u zelf de afweging maken of dit aansluit op uw wensen. Natuurlijk kunt u ook direct contact met ons opnemen, zodat we de voordelen van een uitzendbureau mondeling met u kunnen bespreken.

1. Alleen betalen voor gewerkte uren

Vaak zijn loonkosten één van de grootste kostenposten van een bedrijf. Met een uitzendbureau kunt u deze variabel maken. Ook loopt u geen risico als een medewerker ziek wordt. Omdat de medewerker in dienst is bij het uitzendbureau, neemt het uitzendbureau de loonbetaling over. U krijgt alleen een factuur voor de uren die een medewerker heeft gewerkt. U betaalt dus niet bij vakanties, verlof, ziekte en feestdagen. 

2. Snel én makkelijk op- en afschalen

Een ander groot voordeel is dat u te allen tijde snel kunt op- en afschalen. Heeft u een grote order, een nieuw project of komt er een piekperiode aan? Een uitzendbureau als Covebo zorgt snel voor extra én kwalitatief personeel. Gaat een project niet door of heeft u om een andere reden (tijdelijk) minder personeel nodig? Dan kunt u (tijdelijk) afschalen in het werknemersbestand. 

Wij kunnen u deze flexibiliteit garanderen, door ons grote kandidaten- en klantenbestand binnen de sectoren bouw, techniek, productie en logistiek. Wij kunnen snel kandidaten leveren, maar ook kandidaten doorplaatsen bij andere klanten als u minder mensen nodig heeft. Bovendien zijn wij gespecialiseerd in poolmanagement. 

Covebo is VCU-gecertificeerd; wij hebben de veiligheid en gezondheid van onze uitzendkrachten hoog in het vaandel staan.

3. Beschikbaarheid van kandidaten

Uitzendbureaus hebben een groot netwerk met potentiële kandidaten voor uw vacatures. Hierdoor kunnen zij snel kandidaten leveren die beschikken over de juiste competenties en passen bij uw bedrijf. Covebo werkt niet alleen samen met Nederlandse uitzendkrachten, maar ook met eigen kantoren en recruiters in diverse Europese landen. Wij zijn gespecialiseerd in internationale werving binnen de bouw, techniek, productie en logistiek. 

Doordat wij investeren in onze online en offline marketingtools, brengen wij uw vacatures bij een grote groep potentiële kandidaten onder de aandacht. Ook voor de werving en selectie van vaste medewerkers staan wij voor u klaar. 

4. Korte inwerkperiode

Ons netwerk van kandidaten bestaat voor het overgrote deel uit ervaren krachten. Dit betekent dat onze uitzendkrachten vaak snel zijn ingewerkt. Ook heeft Covebo als één van de weinige uitzendbureaus in Nederland een eigen Test- & Trainingscentrum. In dit centrum testen wij of onze kandidaten kunnen wat ze zeggen te kunnen. Daarnaast is het mogelijk dat wij een kandidaat inwerken, zodat de uitzendkracht direct productief is als hij bij u wordt ingezet. Eventueel kunnen wij de kandidaat bijscholen of certificeren in opleidingen die voor uw bedrijf van belang zijn. 

5. Flexibiliteit

Uitzendbureaus werken met het zogenaamde fasensysteem. Hierdoor heeft u 5,5 jaar optimale flexibiliteit, voordat u een medewerker een vast dienstverband moet geven. In fase A (1,5 jaar) heeft een contract met uitzendbeding één dag opzegtermijn. Hierdoor kunt u per dag opzeggen. In fase B (4 jaar) kunt u maximaal 6 contracten voor bepaalde tijd geven. In fase C (na 5,5 jaar) heeft de medewerker een vast contract bij Covebo. Het fasensysteem is alleen van toepassing voor ABU-leden, zoals Covebo. Op deze wijze kunt u de proeftijd van een medewerker verlengen. Covebo adviseert u graag over het gebruik van het fasensysteem.

6. Uitzendbureau neemt groot deel van de administratie over

Zodra u personeel inhuurt via een uitzendbureau, is het uitzendbureau de juridisch werkgever van de uitzendkracht. Dit betekent dat het uitzendbureau verantwoordelijk is voor de loonadministratie en zorgt voor de afdrachten voor sociale premies en belastingen. Let er wel altijd op dat een uitzendbureau is aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid en de ABU of NBBU, dan weet u zeker dat de juiste premies en belastingen worden afgedragen. Covebo is aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid en de ABU, omdat wij veel waarde hechten aan correcte loonbetalingen. Covebo beschikt ook over een G-rekening.* 

7. Tijdswinst

Het 7e voordeel van personeel inhuren via een uitzendbureau, namelijk tijdswinst, is een open deur na het lezen van de 6 voordelen hiervoor. Als u het werven en selecteren van kwalitatief personeel én de administratie uit handen geeft aan een uitzendbureau, bespaart u een hoop tijd waarin u kunt doen waar u echt blij van wordt: ondernemen!

Personeel nodig?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact op!

Ben je ZZP’er? Schrijf je dan hier in


*Als u personeel inhuurt via een uitzendbureau, bent u volgens de wet indirect verantwoordelijk voor de afdracht van sociale premies en belastingen. Als het uitzendbureau deze premies en belastingen niet betaalt, kan de Belastingdienst u aansprakelijk stellen. Om uw bedrijf hiertegen te beschermen, huurt u personeel in via een uitzendbureau met G-rekening, zoals Covebo. Een G-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee het uitzendbureau alleen loonheffingen aan de Belastingdienst betaalt. Als u de verschuldigde loonheffingen op deze rekening stort, zal de Belastingdienst u niet aansprakelijk stellen als het uitzendbureau geen loonbelasting of premies afdraagt. 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wees voorbereid!

1 min17 mei 2024

Voordelen van het werken met een gespecialiseerd uitzendbureau.

3 min13 mei 2024

Samenwerken met een uitzendbureau. Wat kan je verwachten?

4 min6 mei 2024