4 min14 oktober 2020

Covebo Goes sinds dit jaar trotse sponsor van HSV Hoek

In de presentatiegids van HSV Hoek, die recent is uitgekomen, is Covebo nader toegelicht. In deze blog is het artikel, uit de presentatiegids van HSV Hoek, te lezen.

Het is een vergelijking die naadloos aansluit bij een provincie als Zeeland, waar het water nooit ver weg is. “We zijn bij Covebo als een vloot van speedbootjes. We zijn heel wendbaar”, zegt Carlein van den Berge. “Daarnaast zijn we een lokale speler met de faciliteiten van een groot bedrijf. Binnen Covebo zijn we allemaal ondernemers. Zelfstandig, zelfsturend, zelfbewust en zorgzaam; dat zijn de vier Z’en en die onze medewerkers moeten hebben.

Over Covebo

Uitzendbureau Covebo telt ruimt veertig vestigingen in binnen- en buitenland, werkt met 7500 uitzendkrachten en ZZP’ers en omschrijft zichzelf als ‘een jonge club uitzenders met ambitie’. De vestiging in Goes is in oktober 2018 geopend. Carlein van den Berge werkte al voor Covebo, woonde en werkte enkele jaren in Utrecht en omgeving en keerde in 2018 terug naar Zeeland om in deze regio weer aan de slag te gaan als regiomanager.

Vrij kort na de start van Covebo in Zeeland werd Ruben de Jager toegevoegd aan het team. Voor de spits van Hoek, die jarenlang in de jeugdopleiding van FC Twente speelde, was het zijn eerste fulltime baan. “Ruben was helemaal nieuw in de branche en heeft het heel snel opgepakt”, zegt Carlein van den Berge. “Je ziet dat mensen die uit de sportwereld komen vaak succesvol zijn in de uitzendbranche, omdat bij hen de winnaarsmentaliteit erin zit. Dat zie je ook bij Ruben.”

Covebo is landelijk gezien een sterke naam. Het uitzendbureau is ook zeer actief in de voetbalwereld. “In het betaalde voetbal is Covebo sponsor bij clubs als Willem II, Heracles, NEC en Sparta Rotterdam. Het stadion van VVV-Venlo draagt zelfs de naam van het bedrijf”, weet Carlein van den Berge. “Voetbal speelt bij Covebo dus een grote rol”. Ruben de Jager kom in de derde divisie ook verschillende collega’s tegen. “Twee spelers van Sparta Nijkerk – Wesley de Laat en Donny van der Wal – werken ook bij Covebo, dat zeer actief is bij die club. Bij VVOG is Covebo ook één van de hoofdsponsors.”

Sinds dit jaar maakt Covebo ook onderdeel uit van de sponsorgroep van HSV Hoek

Carlein van der Berge: “Hoek heeft één van de of misschien wel de grootste sponsor groep in Zeeland. Dat is niet mis. Voor ons is het sponsoren van Hoek interessant, omdat veel andere sponsors van de club actief zijn in de Bouw en Techniek. Het sponsoren van Hoek is een toegevoegde waarde voor ons, want we willen ons netwerk natuurlijk uit blijven breiden.

Covebo heeft, zo benadrukken Van den Berge en De Jager, een sterke identiteit. “Neem bijvoorbeeld hoe we hier in Goes onze draai geven aan de lokale binding. Dat is één van de speerpunten van ons bedrijf. We zijn een lokale speler, met de faciliteiten van een grote organisatie. Covebo heeft naast de ruim dertig vestigingen ook een groot Support Center, met onder meer afdelingen voor ICT en compliance (werken in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving). En er is een test- en trainingscentrum voor de uitzendkrachten. We hebben dus heel veel faciliteiten, maar we zijn ook zo wendbaar als een speedboot, om lokaal te kunnen ondernemen. In deze vestiging zijn we zelfsturend, we mogen eigen keuzes maken. Dat is, vergeleken met andere organisaties, wel uniek.

Bouw, Techniek, Productie en Logistiek; het zijn de belangrijkste sectoren waarin Covebo actief is. “We hebben ook negen wervingskantoren in het buitenland, zoals Polen”, legt Carlein van den Berge uit. “We hebben behoorlijk wat slagkracht en ook op het gebeid van werving dus veel mogelijkheden. Zo kunnen we makkelijk Engelssprekende arbeidskrachten inlenen.”

Ruben de Jager over zijn werk als wervingscoördinator bij Covebo

Ruben de Jager: “Ik heb de afgelopen jaren veel contact gelegd met nieuwe klanten. Je kunt een mooi verhaal vertellen, maar je moet het vervolgens ook waar kunnen maken. Het gaat om kwalitatief goed personeel, waarbij alles compliance is geregeld. Dat is ons goed gelukt. Als klanten tevreden zijn, komen ze bij je terug. Dan gaat het balletje rollen. Ze praten erover met andere mensen die nemen vervolgens ook contact met je op en zo breid je je netwerk uit.”

Carlein van den Berge: “De kracht van Ruben is ook dat hij doet wat hij zegt. Afspraak is afspraak. Je doet wat je zegt en je zegt wat je doet.” Ruben de Jager: “Ja, transparantie is wel heel belangrijk. Dat wordt hier in Zeeland wel gewaardeerd. Ik ben altijd eerlijk, durf ook nee te zeggen tegen een klant. Zo bouw je wel een sterke relatie op. Met een trainer en een speler is het ook zo. Als je eerlijk bent tegen elkaar, dan bouw je ook een succesvolle relatie op.”

 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

5 redenen waarom Covebo dé ideale partner is voor het inhuren van verkeersregelaars

3 min22 mei 2024

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wees voorbereid!

1 min17 mei 2024

Covebo wil zekerheid bieden in krappe arbeidsmarkt

3 min20 december 2023