3 min1 september 2020

Covebo Zorg, hét nieuwe specialisme van Covebo

Steven en Dennis, 2 nieuwe gezichten bij Covebo, hebben beide al jaren ervaring in het werven en uitzenden in de zorg. Zij zien dat zorginstellingen en kandidaten elkaar lastig kunnen vinden en springen in dat gat met Covebo Zorg. “Zorgmedewerkers én zorgorganisaties doen zichzelf vaak te kort. Ze zijn harstikke goed in het zorgen voor anderen, maar vergeten zichzelf. Het is onze missie om zorgmedewerkers de waardering te geven die ze verdienen en om zorgorganisaties te ontzorgen door de werving uit handen te nemen. Én wij willen de kwaliteit van de zorg verhogen”, vertelt Dennis.

Starters, ervaren zorgmedewerkers én herintreders

“We zien verschillende behoeften onder zorgmedewerkers. Starters willen bijvoorbeeld weten wat hun mogelijkheden zijn. We helpen ze in de eerste stap van hun carrière, geven ze de begeleiding die ze nodig hebben en laten ze een kijkje nemen in de keuken van verschillende zorginstellingen. Zo ontdekken ze wat ze echt leuk vinden," legt Dennis uit. "Maar ook zien we zorgmedewerkers die toe zijn aan iets anders. Wij kennen het zorglandschap, weten welke opdrachtgevers en banen er zijn en kunnen deze ervaren medewerkers daar alles over vertellen. Zo zorgen wij ervoor dat ook deze mensen een baan vinden die bij ze past."

Steven vult hem aan: “We spreken ook zorgmedewerkers die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière. Er zijn regelmatig meer medewerkers die geschoold willen worden, dan werkleerplekken in een organisatie. Wij helpen deze zorgmedewerkers aan een opleiding én een werkplek. Wij financieren de opleiding, omdat wij de kwaliteit van de zorg én werkplezier belangrijk vinden. En herintreders mogen we natuurlijk ook niet vergeten, ook deze mensen met een groot hart voor de zorg helpen wij graag weer het vak in. Het maakt niet uit wat iemands ambitie is en wat iemand nog wil doen, wij willen zorgmedewerkers ondersteunen in hun wensen. Wij geven zorgmedewerkers de handvatten om alles uit zichzelf te halen. Ons werk is zoveel meer dan iemand aan een baan helpen. Mensen verder helpen, daar krijg ik heel veel energie van, dat doet mij echt goed.” Wil je meer weten, lees dan meer over de voordelen van Covebo Zorg voor zorgpersoneel of ga direct naar de vacatures?

Steven de Boer (links) en Dennis de Waard (rechts):
"Ons werk is zoveel meer dan iemand aan een baan helpen.
Mensen verder helpen, daar krijgen  we heel veel energie van!"

Verbinder tussen opdrachtgever en kandidaat

“Wij zijn zoveel mogelijk bij onze opdrachtgevers. Door veel bij de zorginstellingen te zijn, zien we wat er speelt op een afdeling. Wij zien wat de wensen en behoeften van zowel de medewerkers als de zorginstelling zijn én zijn echt de verbinding tussen beide," vertelt Dennis. Hij legt uit: "Doordat wij het belangrijk vinden om te weten wat er op de werkvloer speelt en begaan zijn bij de locatie, kunnen wij kwalitatief personeel leveren en is de kans op een goede match groot. Ook geloven we er heilig in dat de kwaliteit van de zorg omhoog gaat, doordat onze mensen in verschillende zorginstellingen werken. Een frisse wind door een bedrijf is goed voor de zorginstellingen, de cliënten én onze zorgmedewerkers.” Op zoek naar zorgpersoneel?

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Covebo Uitzendgroep trotse initiatiefnemer van campagne Arbeidsmigratie Werkt!

1 min16 juni 2021

Stijging minimumloon per 1 juli 2021

1 min11 juni 2021

Voetbal en Covebo gaan hand in hand

4 min11 juni 2021