ZZP
3 min1 juni 2021

De 5 voordelen van een zzp'er inhuren

U wilt een vacature invullen. Dat kan op verschillende manieren, zoals zelf iemand in loondienst nemen, een uitzendkracht inlenen of een zzp’er inhuren. Wij laten u de voordelen van het inhuren van een zzp’er graag zien!

  1. Lage personeelskosten
  2. Flexibiliteit en variabele kosten
  3. Minder administratie
  4. Vakkennis
  5. Ondernemend

Liever direct telefonisch contact met een expert op het gebied van zzp’ers? Bel ons op 088-1410780 als het u uitkomt of laat uw gegevens achter dan bellen we u zo snel mogelijk terug.

1. Lage personeelskosten

Een groot voordeel van het inhuren van een zzp’er is dat u alleen voor de gewerkte uren betaalt. U spreekt van tevoren een uurtarief of projecttarief af met de zzp’er en betaalt alleen deze kosten. U heeft geen omkijken naar loonbelasting, verzekeringen, vakantiegeld en vakantiedagen. De zzp’er is hier namelijk zelf verantwoordelijk voor. Daarnaast heeft u geen doorbetalingsverplichting als de zzp’er ziek wordt. Ook regelt een zzp’er eigen vervoer, gereedschappen en pbm.

2. Flexibiliteit en variabele kosten

Is er een tijdje geen werk, dan hoeft u een zzp’er niet te betalen. Heeft u juist een groot project, dan kunt u (tijdelijk) een of meerdere zzp’ers inhuren. Zo maakt u personeelskosten variabel aan de hand van de omvang en duur van de opdracht. Deze flexibiliteit is handig wanneer u bijvoorbeeld veel met projecten werkt of de hoeveelheid werk wisselt per periode.

3. Minder administratie

U ontvangt een factuur van de zzp’er en hoeft dus geen ingewikkelde loonadministratie bij te houden. Zoals eerder genoemd is dit tegen een vooraf afgesproken prijs, dus u loopt niet tegen verrassingen aan. Zo maakt u de factor arbeid beter calculeerbaar in uw kostprijs.

4. Vakkennis

Zzp’ers zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. Door de ervaring die zij hebben opgedaan bij meerdere opdrachtgevers, weten zij vaak veel van een bepaald vakgebied af. Ze komen daarom vaak makkelijker tot een oplossing.

5. Ondernemend

Omdat zzp’ers ondernemers zijn, zie je vaak dat ze pro-actief werken. Een zzp’er zal graag een stapje harder lopen en wil goed werk afleveren. De zzp’er is namelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk dat hij of zij aflevert. Hoe beter de kwaliteit en van het werk, hoe groter de kans dat u de zzp’er nogmaals vraagt voor een klus of aanbeveelt bij collega-bedrijven.

6. Zzp'er inhuren via Covebo

Covebo beschikt over een groot (inter)nationaal netwerk van ervaren zzp’ers en zorgt ervoor dat de juiste zzp’er aan uw opdracht wordt gekoppeld. Wij checken of de zzp’er daadwerkelijk een zelfstandige is, zo voorkomen we schijnzelfstandigheid. Met onze goedgekeurde modelovereenkomst nemen wij dit risico voor u uit handen. Daarnaast betalen wij de zzp’er wekelijks en nemen wij het debiteurenrisico uit handen. Ook verzorgen wij de administratie voor de zzp’er. U krijgt een gemotiveerde zzp’er die op tijd betaald krijgt én zich bezig kan houden met waar hij/zij goed in is.

Meer weten? Bel ons op 088-1410780 of vul onderstaand formulier in, dan bellen we u zo snel mogelijk terug.

Personeel nodig?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact op!

Ben je ZZP’er? Schrijf je dan hier in


Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).
zzp'er inhuren - Lees verder
ZZP

Checklist: starten als zzp’er in 6 stappen

3 min28 december 2021

De 6 voordelen van een samenwerking tussen zzp’er en uitzendbureau

2 min22 december 2021

Kabinet neemt maatregelen voor zzp’ers – coronavirus 2

4 min2 april 2020