2 min22 december 2021

De 6 voordelen van een samenwerking tussen zzp’er en uitzendbureau

Steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om samen te werken met een uitzendbureau. Dit heeft namelijk nogal wat voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor je onder elkaar gezet.

  1. Geen administratief gedoe. Dit is een veel gehoord argument. Jij geeft je uren door aan het uitzendbureau, zij maken de factuur op.
  2. Niet geheel onbelangrijk: betaling van de factuur. Vind je het ook zo irritant om achter je geld aan te moeten? Of dat opdrachtgevers ellenlange betaaltermijnen hanteren. Een voordeel van het werken als zzp’er via een uitzendbureau is dat zij elke week je factuur betalen. Geen gedoe meer over achterstallige betalingen. Hoe fijn is dat?!
  3. Kortingen op diverse diensten en producten. Door de krapte aan vakkrachten doen uitzendondernemingen steeds meer moeite voor jou als zzp’er. Het kan dus voor een eurootje minder, doe er je voordeel mee.
  4. Flexibel zijn in het aannemen van opdrachten. Je bent tenslotte niet voor niets zzp’er geworden. Jij kiest welke opdracht en wanneer. Handig toch? Bovendien hoef je geen commerciële tijger te zijn, want het uitzendbureau zoekt een geschikte opdracht voor jou. Ondertussen kan jij gewoon klussen! Jij blij, zij blij: win-win.
  5. Mocht je denken: ‘Tja leuk, maar hoe ontwikkel ik mezelf dan?'. Ook daar is natuurlijk aan gedacht. Er kan gebruik gemaakt worden van de partners van een uitzendbureau voor opleidingen en bijscholingen.
  6. Last but not least: opbouwen van een netwerk. Je komt op veel nieuwe plekken en leert nieuwe mensen kennen in jouw vakgebied.

Twijfel je of je zomaar een opdracht aan kunt nemen in verband met schijnzelfstandigheid? Bekijk deze video. Bij Covebo werken we volgens het boekje. De maatwerkovereenkomst is goedgekeurd door de Belastingdienst en dus volgens de wet DBA.

Benieuwd wat voor opdrachten er momenteel zijn? Bekijk ze hier.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Controleer of jouw uitzendbureau eerlijk en betrouwbaar is

5 min3 juni 2024

Voordelen van het werken met een gespecialiseerd uitzendbureau.

3 min13 mei 2024

Samenwerken met een uitzendbureau. Wat kan je verwachten?

4 min6 mei 2024