2 min2 september 2021

Detacheren: wat is het en hoe werkt het?

Covebo Zorg detacheert de beste zorgprofessionals aan zorgorganisaties. Maar wat betekent detacheren eigenlijk en wat is het verschil met uitzenden? Wij leggen het je uit.

Flexibel, maar toch zekerheid

Als detacheerder in de zorg werk je voor langere tijd bij een zorgorganisatie, maar Covebo Zorg is jouw werkgever. Wij geloven dat je hierdoor deel bent van een team, waar wij onder andere leuke activiteiten organiseren met andere zorgprofessionals. Bij Covebo Zorg heb je de flexibiliteit om jouw eigen loopbaan te bepalen. Je verdient als gedetacheerde zorgprofessional bij Covebo Zorg hetzelfde loon als bij een vast contract volgens de cao die voor jou van toepassing is, op basis van het aantal uren en jouw werkervaring.

Detacheren vs. Uitzenden

Uitzendkrachten hebben vaak een kort opzegtermijn en minder contractuele verplichten. Als uitzendkracht worden alleen de gewerkte uren betaald. De uitzendorganisatie is bij uitzenden een tussenpersoon, de opdrachtgever is jouw werkgever van de organisatie waar je (tijdelijk) werkt. Bij detachering is Covebo Zorg jouw werkgever. Er is bij detacheren geen tussenpersoon aanwezig, maar alleen rechtstreeks contact met jou. Op detacheerbasis word je ook doorbetaald als er even geen werk is. Een contract op detacheringsbasis lijkt op een contract bij een vaste baan, maar biedt jouw meer flexibiliteit.

Voordelen van gedetacheerde zorgprofessional bij Covebo Zorg

Wij vinden het belangrijk dat jij plezier hebt in wat je doet. Wij vinden dat je daarvoor beloond moet worden, zowel financieel als in werkplezier. Zit je niet op je plek? Wij helpen je jouw ideale baan te vinden. Je kan terecht bij meerdere zorgorganisaties in Noord-Holland. Wij zijn 24/7 bereikbaar, omdat de zorg voor jouw cliënten dag en nacht doorgaat.

Ook starten?

Ben jij een zorgprofessional of medisch student en wil je graag (weer) werken in de zorg? Wij hebben verschillende vacatures in Regio Noord-Holland en Flevoland voor jou klaar staan! Wanneer begin jij bij Covebo Zorg?

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Krapte op de arbeidsmarkt: wat is de oplossing?

2 min20 januari 2022

Checklist: starten als zzp’er in 6 stappen

3 min28 december 2021

Krijg je evenveel salaris via een uitzendbureau?

2 min22 december 2021