3 min31 december 2017

Nieuwe jaar goed beginnen? Start operatie clean desk!

Alle feestdagen zitten er weer op en je moet (mag!) weer fris en fruitig aan de slag. Je lijst goede voornemens liegt er niet om: werk aan de winkel! Ja, je kent ze wel. In het nieuwe jaar, met een nieuwe start, ga ik écht beter plannen, écht zorgen dat mijn bureau netjes is en ga ik zorgen dat ik mijn zaakjes beter op orde heb. Hoe ga je er dit jaar voor zorgen dat het gaat lukken? Laten we beginnen met een opgeruimd bureau. Want een opgeruimd bureau is tenslotte een opgeruimd hoofd!

1. Sorteerbakjes, een geschenk uit de hemel!
Sorteerbakjes, brievenbakjes, opbergrekjes, noem ze zoals je wilt, ze gaan je helpen om de boel te ordenen. Om het overzichtelijk te houden zorg je ervoor dat elk bakje of vakje een categorie heeft. De belangrijkste zaken leg je bovenop, dan kan je er makkelijk bij en hoef je niet steeds alles overhoop te halen.

2. Gebruik een bureauonderlegger
Je weet wel, zo’n super groot vel papier voor onder je toetsenbord. Handig om aantekeningen op te maken als je iemand aan de telefoon hebt bijvoorbeeld, want zo voorkom je dat je op losse papiertjes gaat krabbelen die vervolgens weer overal rondslingeren.

3. Pennen, potloden, heb je ze écht allemaal nodig?
Nee. Aan één goede pen en één potlood heb je echt wel genoeg! Zorg er voor dat je deze binnen handbereik hebt, de rest kan je opruimen. Zo zorg je ervoor dat je bureau niet vol ligt met half opgebruikte (vaak ook half afgekauwde, bah!) balpennen.

4. Pas op met post-its!
Post-its zijn handig als je iets écht niet mag vergeten, maar plak niet je hele bureau of laptop vol. Het wordt snel chaotisch en zorgt er voor dat je dan ook minder scherp wordt op de netheid van de rest van je bureau!

5. Je kan ook te ver gaan hé!
Overdrijf niet met accessoires en decoratie. Het is leuk om je bureau wat aan te kleden en het is ook zeker aan te raden, want zo geef je het een persoonlijke touch. Maar: too much is to much he! Ook hiermee kun je het er rommelig uit laten zien.

6. Opruimen, opruimen, opruimen. Elke dag weer!
Ruim voordat je naar huis gaat je bureau op, zodat je elke ochtend weer met een opgeruimd bureau, een opgeruimd hoofd en een super goed humeur kunt beginnen.

7. Nog een reden om je bureau op te ruimen
Onderzoek heeft aangetoond dat je moe wordt van rommel op je bureau. Al die lege koffiebekertjes, rondslingerende blaadjes en stapels papier vragen veel werkgeheugen van je hersenen. Je krijgt er stress van en de kans is groot dat je ’s avonds moe richting huis gaat. Dus: er is geen reden om het niet te proberen!

Zo. Nu jij bijna expert bent op het gebied van opruimen, kun je je collega’s wel een handje helpen. Toch? Zoek je nog nieuwe collega’s om je tips mee te delen? Covebo heeft genoeg leuke vacatures open staan, bij mooie bedrijven waar top collega’s op jou staan te wachten. Neem eens een kijkje!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

De zomer: het moment om te solliciteren!

3 min16 juli 2020

Werkstress? 6 tips om er vanaf te komen!

3 min3 mei 2019

Sollicitatietips

2 min15 april 2019