2 min10 juli 2018

5 tips om te overleven als je collega's op vakantie zijn

Het is volop vakantietijd. Dat betekent dat je zelf al lekker hebt genoten van een aantal weken zon of dat je nog even door moet bikkelen totdat het zo ver is. Wat een heerlijk vooruitzicht! Maar… helaas… je bent waarschijnlijk niet de enige die zijn werkkleding een aantal weken verruilt voor een badpak. Ook je collega’s gaan er lekker tussenuit. En hoewel je hem of haar dat natuurlijk oooontzettend gunt, is het voor jou als achterblijver niet heel relaxt. Maar, wees niet bang: wij slepen je er doorheen met onze tips!

  1. Don’t be grumpy…

We snappen dat het heerlijk is om je even af te reageren: pfffff, kan ik alles weer in mijn eentje oplossen, ze gooien zo alles bij mij neer, etc etc. Maar dit werkt alleen maar tegen je. De tijd die je hebt besteed aan het ergeren, opfokken en drukmaken, had je ook kunnen gebruiken om een oplossing te bedenken, je werk te organiseren of door het gewoon te DOEN! Zeuren, klagen en aanhikken tegen iets dat je niet leuk vindt kost je veel meer energie en tijd dan de taak zelf!

  1. Lijstjes zijn top!

Start je werkdag of werkweek met het opstellen van een lijstje. Hierop zet je de drie belangrijkste taken die je die dag of week per se gedaan wilt hebben. Focus je hier op en zorg dat je deze zo goed en zo snel mogelijk uitvoert. Het geeft echt een lekker gevoel als je alles op je lijstje hebt kunnen afvinken!

  1. Samen bereik je meer

Werk samen met de andere “achterblijvers”! Door elkaar hulp aan te bieden en door zelf hulp te vragen kunnen jullie elkaar aanvullen. Zo komen jullie een stuk verder!

  1. Rustaaaaaag!

Rust en ontspanning zijn super belangrijk, juist ook als het om werk gaat! Zorg er voor dat je goed uitgerust en op tijd begint aan jouw werkdag. Als je moet rennen en vliegen en helemaal gestrest binnenkomt dan voel je je de hele dag opgejaagd en blijf je achter de feiten aanlopen. Ga dus niet als een kip zonder kop tekeer! Tip: hoe suf het ook lijkt, even een frisse neus halen tijdens de pauze kan je goed doen!

  1. Eerlijk zijn…

Je moet jezelf nooit onderschatten, maar jezelf overschatten is misschien wel gevaarlijker! Wees niet bang om eens nee te zeggen als je iets er echt niet bij kunt hebben en roep zeker geen dingen die je niet kunt waarmaken. Daar wordt uiteindelijk niemand blij van!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Van 8-urige werkdag naar flexibele werktijden

2 min1 mei 2024

Klaudia volgt haar droom in Nederland

3 min31 augustus 2022

Werken in de techniek? Echt iets voor vrouwen!

2 min15 juli 2022