4 min12 december 2018

Payroll voor Poolse arbeidsmigranten

Het gaat goed in Nederland. De economie draait op volle toeren. Veel ondernemers hebben in tijden van economische groei moeite met het vinden van geschikt personeel. Het inzetten van gekwalificeerd EU-personeel kan dan een oplossing bieden. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Welke kansen biedt het? Hoe gaat u om met de uitdagingen die het met zich mee kan brengen? Als specialist op dit gebied vertellen wij u hier graag meer over!

Arbeidsmigranten inzetten

Het exacte aantal arbeidsmigranten dat momenteel in Nederland aan het werk is, is lastig in te schatten. Het laatste rapport van het CBS is van 2015, toen telde Nederland zo’n 855.000 arbeidsmigranten. Een groot deel daarvan komt nog altijd uit Polen. Arbeidsmigranten worden vaak ingezet tijdens drukke periodes, om (tijdelijke) groei op te kunnen vangen. De stap om zelf (buitenlands) personeel aan te nemen is dan vaak te groot. Enerzijds omdat het niet duidelijk is of er wel structureel voldoende werk is voor nieuwe medewerkers, anderzijds vanwege de uitdagingen die het werken met arbeidsmigranten met zich mee kan brengen. Veel arbeidsmigranten starten hun carrière in Nederland daarom via een gespecialiseerd uitzendbureau.

Waar moet u rekening mee houden bij het inzetten van Poolse medewerkers?

Op het moment dat u besluit om Poolse medewerkers in te zetten, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Dit werkt namelijk anders dan met Nederlands sprekende medewerkers. Ze hebben een andere achtergrond en cultuur en spreken een andere taal. Dit kan ervoor zorgen dat mensen niet begrijpen waarom de ander bepaalde dingen doet zoals hij ze doet, of waarom iemand op een bepaalde manier reageert. Het is aan te raden om u hier goed op voor te bereiden.

Arbeidsmigranten verlonen via payroll

Poolse medewerkers gaan steeds vaker zelf op zoek naar een baan in Nederland en verzorgen hun eigen huisvesting, vervoer en zorgverzekering. Er komt dus lang niet altijd meer een uitzendbureau bij kijken. Als zij langer in Nederland blijven werken of besluiten om zich hier permanent te vestigen, kan de werkgever ervoor kiezen om deze medewerkers zelf een contract aan te bieden. Is er toch nog meer behoefte aan flexibiliteit, dan is payroll een goede oplossing. De medewerkers die u wilt inzetten, krijgen namelijk een arbeidsovereenkomst bij het payrollbedrijf. Hierdoor kunt u zorgeloos ondernemen, zonder de formele werkgeversverplichtingen. Deze neemt uw payrollpartner van u over.

Payrollpartner gespecialiseerd in het verlonen van Poolse medewerkers

Het inzetten van Poolse medewerkers schrikt sommige bedrijven af. De voornaamste reden hiervan is de taalbarrière. Wij begrijpen dit maar al te goed, want hoe vervelend is het wanneer u en uw medewerker elkaar niet begrijpen? Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Covebo Payroll & HR heeft jarenlange ervaring met de verloning van en het werken met arbeidsmigranten, met name met Poolse medewerkers.
De voordelen van een samenwerking met Covebo Payroll & HR op een rij:

Arbeidsovereenkomst in het Pools

Om de communicatie tussen u en uw Poolse medewerkers te bevorderen, biedt Covebo Payroll & HR de arbeidsovereenkomsten aan in het Pools. In deze arbeidsovereenkomsten staat onder ieder artikel de Nederlandse vertaling, zodat het voor alle partijen begrijpelijk is.

Contact en portal in het Pools

Naast de Poolse arbeidsovereenkomsten heeft Covebo Payroll & HR contactpersonen die de Poolse taal spreken. Mocht er zich een situatie voordoen waarbij extra toelichting vereist is, dan kan dit in de eigen taal. Ook op de portal van Covebo Payroll & HR kan de Poolse taal geselecteerd worden door de medewerker, zodat hij zijn gegevens, loonstroken en andere documenten in eigen taal kan inzien.

Taalcursus voor Poolse medewerkers

Covebo Payroll & HR denkt graag mee in klant-specifieke opleidingsvraagstukken, maar biedt enkele standaard cursussen altijd aan. De kosten voor de cursussen kunnen in veel gevallen volledig betaald worden vanuit het scholingsbudget dat Covebo Payroll & HR hiervoor reserveert. Voor Poolse medewerkers biedt Covebo Payroll & HR taalcursussen aan. Dit bevordert de communicatie op de werkvloer en zorgt ervoor dat iedereen plezierig en veilig kan samenwerken.

Ontzorging op het gebied van werkgeverstaken en -risico’s

In het geval van payroll is Covebo Payroll & HR formeel gezien de werkgever van uw medewerker. De medewerker krijgt een contract bij Covebo Payroll & HR, waardoor u langer van de flexibiliteit kunt profiteren. Dat betekent ook dat Covebo Payroll & HR de werkgeversrisico’s op zich neemt, bijvoorbeeld in het geval van ziekte. De verzuimbegeleiding wordt bovendien volledig verzorgd door Covebo Payroll & HR. Daarnaast verzorgt Covebo Payroll & HR het opstellen van arbeidscontracten, overname van tijdelijke contracten, de pensioenregeling en verlofregistratie voor uw medewerkers en wordt u ondersteund op het gebied van wet- en regelgeving.

Verloning via Covebo Payroll & HR

Benieuwd naar de mogelijkheden van verloning via payroll voor Poolse arbeidsmigranten of Nederlandse medewerkers? U kunt ons bereiken via:
088 – 1410 750 of hr@covebo.nl.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Functioneren en beoordelen

2 min23 mei 2019

Horekatern: Hoe kom ik aan goed personeel?

3 min11 maart 2019

Horekatern: laat u ontzorgen, voor uw dag van morgen!

3 min21 januari 2019