3 min30 maart 2021

Personeel inhuren tijdens de coronacrisis

Is het wel verstandig om personeel in te huren tijdens een crisis, zoals de coronacrisis? Hoe zit dat met flexibiliteit, veiligheid en gezondheid? We leggen u graag uit wat u van een uitzendbureau als Covebo kunt verwachten.

Personeel inhuren tijdens een crisis

In onzekere tijden, zoals de coronacrisis, is het inhuren van uitzendkrachten een vrij risicoloze manier om aan nieuw personeel te komen. Eigenlijk is de uitzendbranche op zijn best in tijden van crisis: personeel uit branches waar het minder gaat, is beschikbaar voor branches waar juist meer behoefte is aan personeel. Ook is het mogelijk om snel op- en af te schalen. Bij ziekte van eigen personeel of personeel dat in quarantaine moet, is snelle vervanging vaak het best mogelijk via een uitzendbureau. Dit noemen we in de uitzendbranche ook wel het opvangen van ‘piek en ziek’. Uitzendkrachten bieden de meeste flexibiliteit. Meer weten over de voordelen van werken met een uitzendbureau?

Veiligheid en gezondheid

De coronacrisis zorgt voor onzekerheid. Bij u, bij onze uitzendkrachten en ook bij onszelf. Covebo is vanaf de uitbraak van het coronavirus goed in staat geweest om de veiligheidsvoorschriften door te voeren, dankzij het coronateam. In dit team werden verschillende specialisten van ons Support Center samengebracht. Deze specialisten informeren de eigen medewerkers en zorgen voor de communicatie richting onze klanten en uitzendkrachten. Ook trad het coronateam daadkrachtig op met het grootschalig inkopen van coronatesten en beschermingsmiddelen, de inhuur van BIG-geregistreerde zzp’ers om de coronatesten af te nemen en het huren van quarantainewoningen.

Coronatesters

Vijf coronatesters rijden vanuit Covebo het hele land door om onze uitzendkrachten te testen op corona. Ook kunnen klanten hun eigen medewerkers laten testen. Martyna van het coronateam vertelt: “Het idee ontstond toen de wachttijden bij de teststraten opliepen en de uitslagen langer op zich lieten wachten. We konden aan testen komen en dankzij ons specialisme in de zorg (Covebo Zorg) waren wij in staat om snel gekwalificeerde zzp’ers in te zetten. Zo konden we snelheid en goede bereikbaarheid waarborgen. Door snel te testen, is het mogelijk om klanten gerust te stellen en kan het werk gewoon doorgaan. Dat is van groot belang in sectoren zoals de voedselindustrie.”

Beschermingsmiddelen

Naast de duizenden coronatesten, werden er ook persoonlijke beschermingsmiddelen ingekocht. “We hebben mondkapjes, spatschermen, handschoenen en isolatieschorten geregeld, zowel voor onze uitzendkrachten, als voor de zzp’ers die de tests uitvoeren”, vertelt Martyna.

Quarantainehuizen

Toen veel Europese landen in oktober kleurcode oranje kregen, kwam het coronateam direct in actie: er werden extra woningen gehuurd. Hierover vertelt Martyna: “In deze huizen kunnen nieuwe uitzendkrachten uit het buitenland tien dagen in quarantaine. Omdat wij graag heel goed voor onze mensen zorgen, hebben we ervoor gezorgd dat deze huizen volledig gemeubileerd waren en de koelkasten goed gevuld. Normaal gesproken gaat de verzekering van een nieuwe medewerker in op de datum dat zij starten met werken; vanwege het coronavirus hebben we geregeld dat de verzekering al bij aankomst in Nederland geldt.”

Op deze manier zorgen wij ervoor dat het werk bij onze klanten op een veilige en gezonde manier door kan gaan. Het was én is lastig, maar we zijn trots op onze organisatie, onze klanten, maar vooral op onze uitzendkrachten die zich zo constructief en verantwoordelijk opstellen.

Personeel nodig?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact op!

Ben je ZZP’er? Schrijf je dan hier in


Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wees voorbereid!

1 min17 mei 2024

Voordelen van het werken met een gespecialiseerd uitzendbureau.

3 min13 mei 2024

Samenwerken met een uitzendbureau. Wat kan je verwachten?

4 min6 mei 2024