2 min16 september 2021

Recordaantal openstaande vacatures

Je leest het overal: er is een groot tekort aan zorgpersoneel. Dit probleem speelt al even, maar is helaas nog niet opgelost. Hoe komt dat eigenlijk?

Dit jaar staan er een recordaantal aan vacatures open. Er zijn meerdere branches waar openstaande vacatures niet vervuld worden. Deze vacatures staan vooral open in de handel, zakelijke dienstverlening en in de zorg.

Vier oorzaken van personeelstekort in de zorg

1. Vergrijzing

Mensen worden steeds ouder. De zorgvraag wordt door de toename van multimorbiditeit steeds complexer. Dit houdt in dat zorgvragers steeds vaker meerdere aandoeningen tegelijk hebben, waardoor zij niet meer thuis kunnen wonen of complexe thuiszorg nodig hebben. Steeds meer 65-plussers hebben een zorgvraag, waardoor er automatisch nieuwe banen ontstaan in verpleeg- en verzorgingstehuizen, maar ook in de thuiszorg.

2. Opleidingseisen

Vroeger werd er vooral gefocust op het opleidingsniveau, maar tegenwoordig spelen competenties en werkervaring ook een grote rol. Door de toenemende multimorbiditeit is er meer vraag naar verpleegkundigen in de verpleeg- en verzorgingstehuizen en in de thuiszorg. Verpleegkundigen zijn lastiger te werven dan verzorgenden of helpenden.

3. Werkdruk

Er is een hoog ziekteverzuim in de zorg. Zorgpersoneel voelt zich snel verplicht om extra uren te maken, om zo de tekorten op te vullen.

4. Uitstroom

Voor veel zorgmedewerkers zijn de arbeidsvoorwaarden een belangrijke reden tot uitstroom. Het salaris is hierbij een belangrijke voorwaarde en het missen van de flexibiliteit.

De rijksoverheid is begonnen met een nieuwe aanpak, om het personeelstekort in de zorg terug te dringen. Uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS)  blijkt dat de werkgelegenheid is toegenomen en het aantal zij-instromers en herintreders toeneemt.

Detacheerders en zzp’ers de oplossing voor personeelstekort?

Als detacheerder of zzp’er in de zorg heb je meer flexibiliteit, goede arbeidsvoorwaarden en kans om ervaring op te doen bij verschillende zorgorganisaties. Zo houd je jouw werk afwisselend en bepaal je jouw eigen loopbaan.

Bij Covebo Zorg kan je via vier mogelijkheden starten in de zorg. Hoe start jij?

 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Bijbaan in de zorg: waardevol en flexibel werk

1 min7 oktober 2021

Lassers zijn de verbinders

2 min7 oktober 2021

Een uitzendbaan: de afwisseling van verschillende projecten

2 min2 september 2021