3 min16 juli 2020

De zomer: het moment om te solliciteren!

Warme, zonnige dagen: je denkt hierbij waarschijnlijk aan barbecueën, een biertje op het terras en strandvakanties. De zomer is in ieder geval niet het moment waarop je eens even de tijd neemt om te gaan solliciteren. Toch? Maar wist je dat de zomer juist het moment is om jouw zoektocht naar een nieuwe baan te starten? Dit zijn 3 redenen om juist nu op zoek te gaan naar jouw nieuwe baan:

1. Je hebt niet zoveel concurrentie als je solliciteert in de zomer

Een van de grootste voordelen van solliciteren in de zomer, is dat je niet zoveel concurrentie hebt! Waar bedrijven normaal gesproken overspoeld worden met sollicitatiebrieven, is het in de zomer een stuk rustiger. Dat maakt jouw kans op een baan alleen maar groter.

2. Besteed je vrije dagen goed: zoeken, schrijven én solliciteren

Ga jij dit jaar niet op vakantie, maar blijf je thuis? Tijdens jouw staycation heb je de tijd om op zoek te gaan naar een baan die bij jou past, zodat je na de zomer weer aan de slag kunt bij een leuke werkgever. Ben je nog zoekende naar wat je wilt? Wij laten je graag de mogelijkheden zien binnen de productie, logistiek, bouw en techniek. Heb jij een leuke vacature gevonden? Lees dan ook eens deze tips voor een goed cv, zodat je jezelf zo goed mogelijk kunt presenteren. Waar wacht je nog op? Schrijven maar!

3. Je bent net afgestudeerd

Ben jij lekker vakantie aan het vieren met je diploma op zak? Gefeliciteerd! Je bent nu waarschijnlijk aan het genieten van je vrijheid, maar ergens in je achterhoofd weet je dat je op tijd moet beginnen met zoeken naar een baan voor na de zomer.

Heb je een opleiding in de richting van Recruitment gevolgd, kijk dan eens of een van onze vacatures op onze Covebo vestigingen en het Support Center jou aanspreken. We hebben op dit moment ook een hele leuke vacature Digital Application Consultant open staan.

Heb je een diploma in richting van (Elektro)techniek, dan zit je bij Covebo ook helemaal goed. Wij hebben een groot netwerken van klanten in de techniek die zitten te springen om goede vakkrachten. Wie weet vind jij jouw toekomstige baan in de techniek wel via een van deze vacatures.

Ben je afgestudeerd in een vakgebied dat het zwaar te verduren heeft gekregen door corona en moet je (tijdelijk) op zoek naar een ander vakgebied? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. Jouw kwaliteiten komen ergens anders ook van pas! Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden.

Jouw kwaliteiten kun je ook op andere manieren gebruiken:

Ik ben een aanpakker

Ben je een echte aanpakker, kun je goed zelfstandig werken en houd je van flexibele werktijden? Dan past werken in de productie bij jou! Zo kun je aan de slag als Productiemedewerker. Denk hierbij aan het inpakken van eieren, koekjes en pizza’s, maar ook kwaliteitscontroles en het onderhouden en schoonmaken van de machines.

Maar ook een baan in de Logistiek is jou op het lijf geschreven, zo kun je aan de slag als Magazijnmedewerker, Logistiek Medewerker, Heftruckchauffeur of Reachtruckchauffeur.

Ik laat processen zo goed mogelijk verlopen

Houd jij ervan om projecten en processen zo goed mogelijk te laten verlopen én te optimaliseren? Dan is een baan als Operator wat voor jou. Als operator zorg je dat het productieproces goed verloopt en draag je waar kan verbeterpunten voor dit proces aan. Je bewerkt grondstoffen, halffabricaten en verpakkingsproducten, zodat het juiste eindproduct gerealiseerd wordt én aan de juiste normen voldoet. Je stelt machines in en bouwt ze om. Iets voor jou? Solliciteer op een van de Operator vacatures bij Covebo.

Ik houd van fysiek werk, laat mij maar bouwen

Bouw jij normaal gesproken stands op festivals of ben je gewoon handig met je handen? Ga dan (tijdelijk) aan de slag als Bouwhulp of als Leerling in de bouw. Hierbij kun je denken aan Leerling Timmerman, Leerling Schilder, Leerling Dakdekker, Leerling Tegelzetter of Leerling Stelleur. Het mooie van deze vacatures is dat je het vak leert, terwijl je geld verdient!

Succes met solliciteren deze zomer!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

5 redenen waarom Covebo dé ideale partner is voor het inhuren van verkeersregelaars

3 min22 mei 2024

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wees voorbereid!

1 min17 mei 2024

Van 8-urige werkdag naar flexibele werktijden

2 min1 mei 2024