In Nijkerk en Eindhoven worden test- en trainingscentra gebouwd om de skills van onze uitzendkrachten in kaart te brengen, voordat ze aan het werk gaan bij de klant. We hebben een half miljoen euro geïnvesteerd om nieuwe arbeidskrachten nog beter te matchen met opdrachten in de sectoren productie, logistiek, bouw en techniek. In het centrum zullen we arbeidskrachten gericht trainen en testen op het werk waarvoor ze bij klanten worden ingezet.

Tweederde van de ruim 8500 uitzendkrachten van Covebo wordt geworven in EU landen. De kwaliteit en vaardigheden van Europese vakkrachten zijn vooraf lastig vast te stellen. Vanaf medio september worden nieuwe kandidaten daarom vooraf getest om de uitstroom van uitzendkrachten bij aanvang van een klus te beperken.

CEO Henk Buitink vertelt: “Veel bedrijven in zowel de bouw- als technische sector hebben te maken met uitstroom, redelijk snel nadat iemand gestart is. Dit komt vooral omdat de kandidaat niet altijd over de juiste competenties of het juiste niveau beschikt, wat nodig is om het werk naar de maatstaven van de opdrachtgever te verrichten. Om onze dienstverlening verder te professionaliseren en af te stemmen op de verwachtingen van onze opdrachtgevers, bespreken wij met de klant op welke specifieke vaardigheden wij de kandidaten moeten testen.”

Testen van specialisten
In de aanloop naar de bouw van het test- en opleidingscentrum is het principe uitgebreid getest. Het testen en trainen slaat aan. “Voor de segmenten in de bouw blijkt de aanpak te werken. Een paar jaar geleden zijn we gestart met het testen en trainen van arbeidskrachten. Inmiddels hebben we ervaring met het testen van bijna 1000 specialisten. We zagen vervolgens een significante afname in de uitstroom van onze timmerlieden, betonvlechters, schilders, metselaars, lassers, installateurs en elektrotechnici en hebben toen besloten om verder te investeren in opleiders en in twee nieuwe trainingslocaties,” vertelt Henk.

Om te zorgen voor een betere match, worden de arbeidskrachten na hun testperiode zorgvuldig begeleid bij de werkzaamheden voor de klant. Ervaren Covebo-medewerkers brengen de kandidaten tijdens het werk vaardigheden bij. Zo ontstaan er betere matches en zijn arbeidskrachten langer inzetbaar bij onze opdrachtgevers. Dat leidt tot tevreden kandidaten en klanten.

Bouw, metaal, installatie-, elektro techniek
Voor het nieuwe centrum in Nijkerk zijn er trainers voor de bouw, metaal, installatietechniek, elektrotechniek en duurzame techniek geworven. Covebo heeft de ambitie om het test- en trainingscentrum komende jaren verder te ontwikkelen tot een opleidingscentrum. “Ondanks ons grote aanbod is er nog steeds een enorm tekort aan technisch personeel voor veel profielen. Omdat wij één van de marktleiders zijn in de sectoren bouw en techniek en beschikken over een internationaal recruitment apparaat, kunnen wij heel eenvoudig in heel Europa kandidaten werven, en waar nodig, klaarstomen voor het werken in Nederland,” vertelt Henk.

Ondanks COVID bleven veel vaklieden in NL
In maart van dit jaar was de verwachting dat door COVID veel vaklieden terug zouden keren naar het land van herkomst. Toch zijn veel van de Europese arbeidskrachten in Nederland gebleven. De aantallen groeien weer en er starten elke week weer meer kandidaten op. Inmiddels werken er via Covebo elke dag in Nederland meer dan 3000 vaklieden in de bouw en techniek en ruim 5500 in de productie en logistiek.