2 min23 maart 2020

Thuiswerken? Maak er een werkfeestje van!

Met deze 11 tips houd je thuiswerken zo leuk mogelijk.

 1. Doe alsof je naar kantoor gaat. Sta elke dag op dezelfde tijd op, begin op dezelfde tijd als normaal en klap je laptop dicht op het moment dat je dat normaal gesproken ook doet.
 2. Zorg voor een goed ontbijt, zodat je goed van start kunt. Het is heel verleidelijk om vanuit je bed achter je laptop te rollen, maar met een lekker ontbijtje begin je de dag vol energie!
 3. Creëer een fijne werkplek voor jezelf op je werkkamer of ga aan de eettafel zitten op een goede stoel. Vooral niet onderuitgezakt op de bank! Een fijn muziekje mag natuurlijk niet ontbreken: luister de Covebo thuiswerkbeats playlist op Spotify!
 4. Zorg dat je veilig thuiswerkt volgens de richtlijnen van ICT.
 5. Maak een actielijst voor jezelf: wat wil je vandaag allemaal doen? Afvinken van zo’n to do lijst geeft een voldaan gevoel. Ben je in de ochtend vaak productief? Doe dan de belangrijkste taken in de ochtend als je nog veel energie hebt.
 6. Profiteer van de zon: even een kopje koffie in het zonnetje in plaats van de kantine is geen straf toch?
 7. Tijd voor de lunch? Ga even weg achter je laptop en neem de tijd om even te ontspannen.
 8. Haal tussen de middag buiten een frisse neus, zodat je daarna met energie weer aan de slag kunt. Let op, blijf wel op 1,5 meter afstand van anderen.
 9. Gebruik online programma’s (Microsoft Teams) om te vergaderen, chatten en gezellig bij te praten met je collega’s.
 10. Lastig om te werken met je kinderen thuis? Verdeel de taken als het kan met je partner. De een zorgt ’s ochtends voor de kinderen, de ander ‘s middags. Zo komen jullie allebei aan werken toe.
 11. Blijf bewegen! Kom regelmatig achter je laptop vandaan. Het helpt om je dag in te delen in blokken van 1 a 2 uur. Na elk blok is het tijd om even je benen te strekken, een 30 seconden dansfeestje te houden of voor een wc-bezoekje. Klaar met werken? ’s Avonds een stuk hardlopen, fietsen (op 1,5 meter afstand van anderen) of een home workout houden je fit.

Zorg voor een goede werkhouding

Zo voorkom je rug- en nekklachten!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Covebo Uitzendgroep trotse initiatiefnemer van campagne Arbeidsmigratie Werkt!

1 min16 juni 2021

Stijging minimumloon per 1 juli 2021

1 min11 juni 2021

Voetbal en Covebo gaan hand in hand

4 min11 juni 2021