4 min11 juni 2021

Voetbal en Covebo gaan hand in hand

De komende weken zal het EK regelmatig onderwerp van gesprek zijn, veel van onze collega’s zijn voetbalfanaten. Ook in de derde divisie zijn wij goed vertegenwoordigd: Ruben de Jager, spits bij Hoek, speelt ook dit seizoen weer tegen Wesley, Jerry en Donny van Sparta Nijkerk. Winnen is voor hen allemaal doel nummer 1, op werk én op het veld!

Voetbal en Covebo

“Ik heb gevoetbald bij FC Twente, maar moest noodgedwongen stoppen door een zware knieblessure. Toen ben ik gaan werken bij Covebo,” vertelt Ruben. “Ik was gelijk verkocht, voornamelijk door de gezellige en informele bedrijfscultuur. Qua team, plek en persoonlijke ontwikkeling zit ik hier fantastisch.” Donny zegt: “Ik zat niet echt meer op mijn plek bij mijn vorige werkgever. Op Facebook zag ik dat een oud-teamgenoot een vacature had gedeeld bij Covebo Barneveld. Inmiddels werk ik er al 3,5 jaar, een topkeuze.” Wesley herkent zich in het verhaal van Donny: “Ik had hetzelfde als Donny en ben ook via een teamgenoot bij Covebo gekomen. Donny en ik zijn zelfs allebei op dezelfde dag gestart!” Donny reageert: “Ja dat was echt toevallig! We zaten in de dug-out en ik vertelde aan een teamgenoot dat ik bij Covebo ging werken en toen zei jij opeens: ‘Ik ook.’ Echt leuk, we hebben samen de introductiedagen bij Covebo gedaan.”

Het Covebo avontuur van Jerry begon ook op het voetbalveld: “Ik was op zoek naar een afstudeerstage en via een teamgenoot hoorde ik over een plek bij Covebo. Ik ben daarna blijven werken bij Covebo, omdat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, iedereen kent elkaar en gaat op een sociale manier met elkaar om.” Wesley vult aan: “Bij Covebo krijg je echt de mogelijkheid om te leren. Ik kwam zonder specifieke RPA (Robotic Proces Automatisering) kennis binnen en heb bij Covebo de kans gekregen om me te ontwikkelen.” “Covebo is trouwens ook echt een topwerkgever: heel voetbalminded en je krijgt veel vrijheid. Als we een keer op dinsdag een wedstrijd hebben, waarvoor we bijvoorbeeld naar Breda moeten rijden, dan kunnen we eerder weg. Die vrijheid krijgen we wel”, vertelt Donny.

voetbal-foto

V.l.n.r. Ruben de Jager. Covebo Goes, teammanager. Club: Hoek, positie: spits;
Wesley de Laat. Support Center, Digital Process Innovator. Club: Sparta Nijkerk, positie: verdediger;
Jerry Geurtsen. Support Center, Digital Projects Leader. Club: Sparta Nijkerk, positie: verdediger;
Donny van der Wal. Covebo Barneveld, sales. Club: Sparta Nijkerk, positie: middenvelder.

Teamspelers

“Als voetbalteam, technische staf en club streven wij een bepaald niveau na: we willen op hoog niveau spelen. Als je niet het uiterste van jezelf durft te vragen in het veld, dan ga je dat niet halen”, vertelt Jerry. “Je hebt een bepaald zelfvertrouwen en analyserend vermogen nodig om kansen te zien.” Donny vult hem aan: “Ik vind resultaat behalen als team ook heel belangrijk. Daar staat Covebo ook sterk in. Je moet sociaal goed onderlegd zijn om dit werk te kunnen doen en altijd een stap hoger willen. Qua mentaliteit zijn voetbal en werk precies hetzelfde, je moet in resultaat denken.” Wesley knikt: “Die werkethiek moet je wel hebben.” Ook Ruben is een echte teamspeler: “Ik sta open voor kritiek, dat is wel nodig als je in een team resultaten wil behalen. Daarnaast ben ik sociaal in de omgang en gedreven. Dat vraag ik ook van mijn collega’s: we willen elkaar stimuleren en activeren.” Jerry zegt: “Het klinkt heel cliché, maar je houdt het niet lang vol in ons team als je een nare persoonlijkheid hebt of van die nare trekjes in het veld. We corrigeren elkaar en accepteren heel veel van elkaar, dat komt ook omdat we de afgelopen drie jaar heel goed hebben gepresteerd. Er is een bepaalde chemie. Ik denk dat we pas over een paar jaar beseffen hoe mooi het is om in dit team te spelen. We presteren heel goed en passen heel goed bij elkaar als jongens. We hebben kwaliteit en heel veel plezier.”

Sparta Nijkerk vs. Hoek

“We komen Ruben ook tegen in de competitie”, vertelt Jerry. Ruben zegt: “Ik ben spits, dus speel rechtstreeks tegen Jerry en Wesley." Wesley reageert: “Voor de laatste wedstrijd tegen Hoek hadden we onderling mailcontact, dat we elkaar zouden jennen als we zouden scoren. Tijdens een wedstrijd spelen we op het scherpst van de snede, maar buiten het veld zijn we goede collega’s en hebben we uiteraard goed contact met elkaar.”

Het resultaat of de weg ernaartoe?

“Het draait om winnen. Maakt niet uit hoe”, zegt Ruben. Donny is het daar helemaal mee eens: “Ik wil altijd de beste zijn, ook op het werk.” Voor Jerry is de combinatie van winnen en goed spelen belangrijk. “Onze trainer hamert erop dat we het voetbal zo goed mogelijk uitvoeren, dan komen de punten vanzelf. We willen uiteraard winnen, maar we staan voor goed en aanvallend voetbal. Dan is de wedstrijd geslaagd”, vertelt hij. Ook voor Wesley is er meer dan winnen. “Mijn drijfveer is winnen, maar ook innoveren en vooruitstreven”, vertelt hij. Donny kijkt op zijn telefoon. “Ik krijg toevallig nu een bericht binnen over de cijfers van Covebo Barneveld van afgelopen periode. Ja ze zijn positief! Dat is heel leuk, dan weet je dat je het ergens voor hebt gedaan, helemaal in deze tijd!”

Interne vacatures

Word jij onze nieuwe collega?

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Covebo Uitzendgroep trotse initiatiefnemer van campagne Arbeidsmigratie Werkt!

1 min16 juni 2021

Stijging minimumloon per 1 juli 2021

1 min11 juni 2021

De omzetranglijst 2021 van Flexmarkt is bekend!

4 min4 juni 2021