2 min28 oktober 2021

Werken als loodgieter: hét oog voor detail

Loodgieter zijn brengt best wat verantwoordelijkheden met zich mee: je wil de risico’s op lekkages zoveel mogelijk voorkomen.

Loodgieterstaken zijn gevarieerd

Het loodgietersvak is een mooi vak, waarbij je zowel met je handen als met je hoofd werkt. Zo moet je precies uitmeten, knippen, leidingen in de juiste vorm buigen, de juiste waterkoppelingen kiezen, schroefdraad aanbrengen, fittingen maken voor sanitaire voorzieningen en zorgen voor de afwatering van water via het riool of andere afwateringssystemen. Je ziet veel mensen, die jij helpt met hun vraag of probleem.

Verschillende banen in het loodgietersvak

Als loodgieter heb je een uitgebreid takenpakket. Alle werkzaamheden van een loodgieter komen neer op nauwkeurigheid: jij hebt oog voor detail! Wist je dat je je kan specialiseren op verschillende manieren? Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in het aanleggen van leidingen in woningen of bedrijven. Ook kan je je specialiseren door te werken voor sanitair leveranciers of cv-installatiebedrijven.

Trends

De sector loodgieters bestond vroeger vooral uit mannen. In de trends is te zien dat er steeds meer vrouwen kiezen voor dit vak. Het vak wordt steeds aantrekkelijker, met name door de digitalisering. Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden en andere werkzaamheden.

Welke eigenschappen heeft een goede loodgieter?

Watervrees is bij dit vak niet handig. Een goede loodgieter kan omgaan met stressvolle situaties en denkt oplossingsgericht. Een 9-5 mentaliteit is niet geschikt, omdat je opgeroepen kan worden om waterschade te verhelpen. Je bent vriendelijk, servicegericht en kan zelfstandig werken.

Kom als loodgieter werken bij Covebo

Waarom werken als loodgieter via Covebo? Jouw CAO voorwaarden zijn hetzelfde als bij een vaste baan. Je komt op veel verschillende plekken, waar je jouw talent kunt ontdekken en je daarop verder kan ontwikkelen. Ook bieden wij opleidingen aan. We hebben meerdere opdrachtgevers waar je gelijk aan de slag kunt gaan. Kijk op de vacaturepagina om alle loodgieter vacatures te zien.

 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Vitality Week: focus op vitaliteit en werkgeluk

2 min15 september 2022

House of Covebo betreedt nichemarkt van afvalverwerking, recycling en groenvoorziening met overname FID

2 min2 september 2022

Hier in Bergen op Zoom verblijven straks 435 internationale medewerkers

3 min17 mei 2022