1 min30 november 2021

WTZA: wat verandert er voor jou als (zorg)zzp’er?

Per 1 januari 2022 is de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) van toepassing. Hierdoor veranderen er een aantal dingen voor jou als zzp'er. Wat er precies verandert? Je leest het in deze blog.

Meldplicht

Iets wat vanaf volgend jaar gaat veranderen is dat je als zzp'er verplicht bent om je te 'melden'. Ben jij al zzp'er? Dan kan je vanaf 1 januari 2022 in het Landelijk register zorgaanbieders zien of je erin staat. Als je hierin staat, hoef je niet aan de meldplicht te voldoen. Sta je nog niet in het register, dan moet u zich tussen 1 januari en 1 juli 2022 melden. Ben jij van plan om binnenkort aan de slag te gaan als zzp'er? Dan is het van belang dat je je voor 1 juli 2022 meldt.

Het doel van het Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa) is om duidelijk te maken wie, waar, welke zorg verleend en met welke bevoegdheid. Het LRZa koppelt informatie uit vijf verschillende bronnen, door zo een overzicht te krijgen van het zorglandschap. Dit zorgt voor overzicht, maar ook dat de kwaliteit van zorg hoog blijft.

Vergunningsplicht voor zorginstellingen

Zorginstellingen krijgen per 1 januari 2022 te maken met vergunningsplicht. Echter, voor jou als zzp'er geldt geen vergunningsplicht. Toch kan het wel invloed hebben als jij een opdracht uitvoert voor een zorgaanbieder die (bijvoorbeeld) de vergunning dreigt te verliezen.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Checklist: starten als zzp’er in 6 stappen

3 min28 december 2021

De 6 voordelen van een samenwerking tussen zzp’er en uitzendbureau

2 min22 december 2021

Herfstborrel Covebo Zorg

1 min11 november 2021