Poolmanagement

Heeft u te maken met seizoenswerk, waardoor u op het ene moment meer personeel nodig heeft dan op het andere moment? Of wilt u snel kunnen opschalen bij een verandering in de marktvraag? Poolmanagement is de oplossing.

Wat is Poolmanagement?

Poolmanagement is het inrichten van een flexibele groep (pool) medewerkers, die u kunt inzetten op de momenten dat u ze nodig heeft. Op deze manier voorkomt u onnodig productieverlies. De ene dag, week of maand heeft u meer personeel nodig dan de andere. Dit kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van het seizoen, een verandering in de marktvraag of ziekteverzuim.

Bij Covebo maken wij gebruik van een grote groep uitzendkrachten, waarmee wij in uw wisselende personeelsbehoefte kunnen voorzien. Onze pool van uitzendkrachten bestaat uit fulltimers, parttimers en scholieren, die precies weten wat er van ze verwacht wordt. Fulltimers willen uiteraard zoveel mogelijk werken, terwijl de scholieren graag wekelijks hun beschikbaarheid willen doorgeven. Wij luisteren aandachtig naar de wensen van onze medewerkers en werken graag langdurig met ze samen. Direct weten wat Covebo voor u kan betekenen?

Poolmanagement in de praktijk

Hoe ziet dat er dan uit voor uw bedrijf? Stel, u huurt een aantal fulltimers in via Covebo. Na een paar maanden heeft u (tijdelijk) geen of minder werk beschikbaar voor deze fulltimers. Wij zorgen er op dat moment voor dat we deze uitzendkrachten (tijdelijk) inzetten bij een andere klant, totdat u ze weer nodig heeft. Dit lukt ons, omdat wij veel van onze ruim 8000 uitzendkrachten van werk kunnen voorzien binnen dezelfde branche.

Maar ook andersom werkt poolmanagement flexibel. Tijdens pieken in de schoolvakanties, bijvoorbeeld wegens verlof van uw eigen personeel, willen onze vakantiekrachten en scholieren graag bij u aan de slag om bij te verdienen.

Kwaliteit

Als Covebo doen wij er alles aan om onze klanten te voorzien van voldoende én kwalitatief goed personeel. Poolmanagement is hierbij een belangrijk middel: wij bouwen bij u een pool met ingewerkte uitzendkrachten op, zodat wij u voldoende, kwalitatief personeel kunnen leveren.

Mocht er toch een nieuwe uitzendkracht starten, dan zorgen wij voor een klantspecifiek onboardingtraject dat past bij uw organisatie. Hierbij werken wij niet met verplichte systemen en procedures; wij kijken graag samen met u hoe we de onboarding naar uw wensen in kunnen richten.

Uw toekomstige personeelsbehoefte voorspellen

Uit ervaring weten we dat de personeelsbehoefte bij klanten aan veel verandering onderhevig is. Wij verzamelen gegevens over bijvoorbeeld de totale werknemersbehoefte, voorzieningspercentages, ad-hoc aanvragen en ziekteverzuim. Op basis van deze gegevens, kunnen wij u helpen om uw toekomstige personeelsbehoefte te voorspellen én hier op inspelen.

Bereikbaarheidsservice

We vinden het daarnaast belangrijk dat wij onze klanten op elk moment van de dag kunnen bedienen. Wij zijn daarom altijd bereikbaar en kunnen u ook ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat voorzien van kwalitatief personeel.

Voor een optimale bereikbaarheid, kiezen sommige klanten voor een inhouse constructie, waarbij onze medewerker binnen het bedrijf van de klant werkzaam is. Het voordeel hiervan is dat onze medewerker direct met de uitzendkrachten op de werkvloer kan schakelen. Bovendien passen wij onze werktijden aan op de werktijden van uw bedrijf.

Maar ook op afstand is er heel veel mogelijk. Door de coronacrisis hebben we hierin een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

De voordelen van poolmanagement

  • Wij luisteren naar de behoeften van onze uitzendkrachten.
  • U bespaart kosten en weet altijd waar u aan toe bent.
  • U bent verzekerd van voldoende en kwalitatief personeel.
  • Wij zijn persoonlijk betrokken en staan 24/7 voor u klaar.

Poolmanagement bij Covebo

Wilt u meer weten over poolmanagement of bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een compleet op maat gemaakte dienstverlening? Bel ons op +31629185032 of laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Wij helpen u graag!

 

 

Personeel gezocht?

We helpen je graag in de zoektocht naar nieuw personeel. Meld je vacature aan en wij nemen snel contact op.

Kennisbank

Controleer of jouw uitzendbureau eerlijk en betrouwbaar is

5 min3 juni 2024

5 redenen waarom Covebo dé ideale partner is voor het inhuren van verkeersregelaars

3 min22 mei 2024

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wees voorbereid!

1 min17 mei 2024