Op zoek naar een baan als asbestsaneerder?

Covebo zoekt regelmatig asbestsaneerders voor opdrachtgevers door het hele land. Ben jij in het bezit van DAV-certificaat en op zoek naar een baan? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct online of geef ons een belletje: +31 33 246 4298. Niet gevonden wat je zocht? Schrijf je dan in bij Covebo. Zodra we een match zien met een van onze opdrachtgevers, nemen we contact met je op.

Wat doet een asbestsaneerder?

Een uitdagende baan!

Als asbestsaneerder of DAV-er ga je aan de slag op diverse locaties in de bouw waar asbest is aangetroffen. Je begint met het afzetten van het werkterrein. Onder begeleiding van een DTA-er (Deskundig Toezichthouder Asbest) start je met de demontage en het verwijderen van asbest. Dit alles, van het verwijderen tot aan het vervoeren van asbest doe je op de voorgeschreven manier. Je hebt tijdens je werk diverse soort gereedschap tot je beschikking zodat je het werk ook daadwerkelijk secuur en veilig kunt uitvoeren. Uiteraard draag je beschermende kleding en beademingsapparatuur zodat je veilig kunt werken en beschermd bent tegen zwevende deeltjes asbest. Denk aan wegwerp overalls, handschoenen, veiligheidshelmen en brillen, gelaat- en gehoorbeschermers.

Asbestverwijderaar, dit bieden we jou

Arbeidsvoorwaarden voor asbestsaneerders

De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding. Wel streven wij te allen tijde naar een menselijke maat. Dit betekent dat we oog hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Covebo besteedt zodoende oprecht zorg aan een intensieve begeleiding. Niet alleen bij het opstarten van het werk, maar zeker ook in de periode daarna is er veel contact. Daarbij wordt er veel waarde gehecht aan jouw veiligheid tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Naast VCA basis rust Covebo al haar werknemers uit met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Uiteraard is Covebo zelf VCU gecertificeerd.

Asbestsaneerder, dit moet je kunnen!

Om aan de slag te gaan:

Als je als asbestverwijderaar via Covebo aan de slag gaat verwachten we van je dat je nauwkeurig werkt volgens de geldende veiligheidsregels. Je bent in het bezit van DAV- certificaat en hebt ruime ervaring met het verwijderen van asbest. Je overziet de situatie en stelt ten alle tijde de veiligheid van iedereen op de werkvloer voorop.

Daarnaast verwachten we van je dat:

  • Je in het bezit bent van het rijbewijs B en eigen vervoer
  • De Nederlandse taal beheerst zodat je veilig kunt werken
  • In het bezit bent van een geldig VCA
  • Je kunt werken onder klimatologisch- fysiek wisselende omstandigheden
  • Let op; een medische keuring is vereist volgens het Arbobesluit Hoofdstuk 4, Afdeling. Als je via Covebo gaat werken behoort dit de selectieprocedure. Tijdens dit onderzoek wordt onder andere de urine getest, een longfunctieonderzoek en lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Op indicatie kunnen aanvullende onderzoeken worden uitgevoerd. Een standaard onderdeel van zo’n geneeskundige keuring is ook het adviseren van de werknemer over het voorkomen van gezondheidsschade.

Werken in de bouw

Bekijk onze actuele vacatures