Covebo zet in op recruitment met negende vestiging in Polen

Lublin, 31 oktober 2017 – Covebo heeft een nieuw kantoor geopend in Lublin in Polen. Het is het negende kantoor in Polen, het eerste Covebo kantoor in Polen opende haar deuren in 2004. Met het openen van een nieuw kantoor in Lublin speelt Covebo in op de groeiende vraag naar arbeidsmigranten op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Covebo is in drie voor hen onbekende Poolse provincies kandidaten gaan werven, door mobiele recruiters in te zetten. In tegenstelling tot vele andere uitzendondernemingen hadden zij geen vast kantoor, geen online vacatures en sollicitatiemogelijkheden en moesten zij de straat op om kandidaten persoonlijk aan te spreken. Naast de gesprekken zijn diverse informatie- en wervingsbijeenkomsten georganiseerd, wat een groot succes was. Het aantal kandidaten steeg aanzienlijk en onder de diverse regio’s bleek het meeste potentieel in Lublin en omstreken te liggen.

Op het kantoor in Lublin werkt een vaste recruiter, drie mobiele recruiters blijven vanuit deze vestiging op pad gaan om kandidaten aan te spreken. Voor de geworven kandidaten wordt een passende baan gezocht in Nederland door één van de andere acht Covebo vestigingen in Polen. Op die vestigingen kijken ze naar zowel werkzaamheden, bedrijfscultuur als beschikbaarheid. Indien er een passende functie is wordt het vervoer en de huisvesting georganiseerd, zodat de medewerker verzekerd is van een goede aankomst in Nederland.