18 april 2019

Ben jij een dief van je eigen portemonnee?

‘Arbo, de Ziektewet, juridische geschillen, de Wet Verbetering Poortwachter. Het zijn allemaal onderwerpen waar je als ondernemer veel tijd aan moet besteden en waar je diverse risico’s in loopt.’

Bovenstaande woorden horen HR-partners regelmatig terug bij onze klanten. Als ondernemer wil jij jouw financiële risico’s zoveel mogelijk reduceren, maar op welke manier kan je dit nou het beste doen?

Als meewerkend voorman heb je als horeca ondernemer vaak onvoldoende tijd om je volledig te verdiepen in jouw personeelszaken. Zo ben je vaak niet volledig op de hoogte over alle wet- en regelgeving rondom jouw medewerkers. Door een externe HR-partner als Covebo in het leven te roepen, haal je deze kennis over wet- en regelgeving in huis. Door deze kennis in huis te halen komen veel ondernemers er achter dat ze dief van hun eigen portemonnee zijn en geld kunnen besparen. Zo bestaat er in Nederland een interessante wet voor financiële tegemoetkomingen op het gebied van personeel: De Wet Tegemoetkoming Loondomein!

De Wet Tegemoetkoming Loondomein bestaat uit drie tegemoetkomingen voor jou als ondernemer: het lage inkomens voordeel, het Jeugd-LIV en het loonkostenvoordeel. Maar wat zijn dit voor tegemoetkomingen en wanneer heb jij hier recht op?

Lage inkomensvoordeel
Het LIV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon. Hierdoor dalen de loonkosten voor jou als werkgever, waardoor de kans op werk voor jou medewerkers toeneemt. Je hebt recht op het LIV als jij mensen in dienst heb die tussen de 100% en 125% van het wettelijk minimumloon verdienen en op jaarbasis meer dan 1248 uur werken. In dat geval kan jouw voordeel is het meest gunstige geval oplopen tot €2.000!

Jeugd-Liv
Het jeugd-LIV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die jeugdige medewerkers in dienst hebben. Per 1 januari 2017 is het minimumjeugdloon verhoogt. Daardoor heb jij als werkgever meer loonkosten wanneer je werknemers van 18 tot 21 jaar in dienst te neemt. Het Jeugd-LIV compenseert deze verhoogde loonkosten. Als jij medewerkers van 18 t/m 21 in dienst heb die maximaal 125% van het wettelijk minimumjeugdloon verdienen, heb je recht op deze financiële compensatie. De hoogte van deze compensatie varieert.

Loonkostenvoordeel
Het loonkostenvoordeel is een nieuwe regeling die is ingegaan op 1 januari 2018. Het LKV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die één of meer werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen, zoals:

  1. Oudere werknemer met een uitkering
  2. Werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering
  3. Werknemers met een arbeidsbeperking

Heb jij werknemers uit een van de bovenstaande drie doelgroepen? Neem dan contact op met jouw boekhouder, accountant of HR-partner. Zij kunnen jou vertellen of jij recht hebt op een financiële compensatie die in het meest gunstige geval op kan lopen tot €6.000.

Met het lage inkomensvoordeel, het jeugd-LIV en het loonkostenvoordeel zie je dat er allerlei wetten en regels zijn die rechtstreeks invloed kunnen hebben op jouw portemonnee. Echter, dit zijn stuk voor stuk complexe onderwerpen die veel tijd en aandacht vereisen. Veel horeca ondernemers hebben deze tijd en aandacht niet, waardoor het helemaal niet zo’n gek idee is om deze financiële tegemoetkomingen door een externe HR-partner onder de loep te laten nemen.

Vaak zie je dat organisaties deze specifieke kennis eenmalig delen. Bij Covebo Payroll & HR delen we niet alleen deze kennis, maar houden we ondernemers ook regelmatig op de hoogte over belangrijke wijzigingen. En nog belangrijker: wij bedenken oplossingen voor en met jou!

Wil jij je ook eens samen verdiepen in de wet- en regelgeving en controleren of jij een dief bent van je eigen portemonnee? Zoek dan vrijblijvend contact via sales@covebo.nl!