Werken in de bouw

Elke dag mensen blij maken omdat je iets moois voor ze gemaakt hebt! Dat is werken in de bouw. Covebo biedt een groot aantal vacatures in deze sector.

Meer vraag dan aanbod
Door het economische herstel zijn er binnen de bouw banen in overvloed. De vraag naar goede krachten is op dit moment groter dan het aanbod. In 2018 wordt er een groei verwacht van 4,5% van de bouwsector. Kortom: in de bouw is er altijd werk.

Werken in de bouw – wat voor soorten projecten zijn er?
Werken in de bouw is geen dag hetzelfde. Het ene moment werk je op een nieuwbouwproject, terwijl je het volgende moment aan een renovatieklus werkt. De ene keer ben jij de hoofdaannemer en de andere keer ga je met collega’s, andere bedrijven of zzp’ers aan de slag om een mooi project af te ronden. Investeer dus ook in goede contacten en netwerken binnen jouw vakgebied.

De toekomst van duurzaam bouwen
In de bouw wordt de vraag naar duurzaam bouwen steeds groter. Dat komt doordat er steeds meer wetgeving is rondom het bouwen van duurzame gebouwen. Zo heeft Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, de doelstelling om vanaf 2020 alle nieuwbouwproductie in de woning- en utiliteitsbouw energieneutraal te maken.

Grijp je kans!
En dat brengt kansen met zich mee! Heb je specifieke kennis van het gebruik van duurzame materialen? Weet je veel over het gebruik van energiebesparende bouwoplossingen? Dan zullen opdrachtgevers voor je in de rij staan.

Trend: allround specialist
Naast duurzaam bouwen, zien we nog een andere trend in de bouwsector. Steeds meer vaklieden specialiseren zich in de breedte. Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker dat iemand die begonnen is als sloper in bouw, ook is gaan timmeren en stukadoren. Er is namelijk een toenemende vraag naar allrounders die een heel project kunnen overzien. Dat allround zijn heeft nog een ander voordeel: als buitenprojecten vanwege weersomstandigheden stil liggen, kun je altijd werkzaamheden binnen gaan verrichten.

Verdiensten in de bouw
De verdiensten zijn helemaal afhankelijk van jouw specifieke kennis. Er zijn namelijk veel verschillende banen in de bouw: van metselaar tot projectleider. Bij deze verschillende beroepen passen verschillende verdiensten. Het fijne van de bouwsector is dat je tijdens je loopbaan altijd kansen kunt grijpen om je verder te ontwikkelen.

Covebo – het gaat om de juiste match!
Wij helpen je graag bij jouw zoektocht naar jouw droombaan. We geven iedere uitzendkracht persoonlijke aandacht, zodat we precies weten wat jouw wensen zijn en welke kennis en vaardigheden je hebt. Als we het gevoel hebben dat jij goed bij een van onze opdrachtgevers past, dan stellen we jou voor. Goede vaklieden krijgen bij ons de aandacht die ze verdienen!

Wil jij ook werken in de bouw? Bekijk onze vacatures of neem vrijblijvend contact op met een vestiging bij jou in de buurt.