2 min15 april 2019

Sollicitatietips

Staat jou een sollicitatiegesprek te wachten? Lees dan onze blog over een aantal basisweetjes waar je een voordeel mee kunt doen. Een goed begin is het halve werk! En zeg nou zelf, wie kan jou betere tips geven dan wij; een uitzendbureau waar dagelijks tientallen gesprekken gevoerd worden…

Een sollicitatiegesprek spannend? Ach wel nee!

De reden dat we hier überhaupt een blog over schrijven is dat ons is opgevallen dat solliciteren niet bij iedereen even vlekkeloos verloopt. De redenen daarvan zijn erg uiteenlopend. Waar de een te relaxed een gesprek in gaat is de ander zo nerveus dat het zijn of haar kwaliteiten onderdrukt. Jammer, want iedereen verdient een kans op een nieuwe toekomst! We beginnen bij het begin….

Dress to impress of op z’n boerenfluitjes?

Afhankelijk van de branche waarin je solliciteert kan je jouw kledingkeuze bepalen. We houden het even dicht bij onszelf: de kledingkeuze voor functies in de bouw, techniek, logistiek of productie. Solliciteer je binnen deze branches dan is het zeer waarschijnlijk dat jij in een casual outfit goed te pas bent. Dit betekent niet dat je de kleding van gisteren van je kledingstoel af kunt pakken en voilà. Het is belangrijk dat je kleding draagt zonder gaten, een frisse geur bij je hebt en je de biervlekken van afgelopen weekend van je schoenen is verwijderd.

Armen losjes voor je op tafel

De kledingstijl is bepaald, op naar het volgende: je houding. Werknemers die positief, gemotiveerd en geïnteresseerd zijn laten onbewust een andere indruk achter dan kandidaten met een gesloten,ongemotiveerde en ongeïnteresseerde houding. Je zenuwen kunnen soms de overhand nemen, waardoor je achteruit geleund in je stoel hangt, met het liefst je armen over elkaar. Dit kan je voorkomen door iets in je handen te nemen, bijvoorbeeld een pen. Gevaar is natuurlijk dat je gaat klikken met de pen, dus mocht iets anders voor jou beter werken: use it! Kijk tijdens het gesprek jouw gesprekspartner ook regelmatig aan.

Vertrouw op jezelf

We maken wel eens mee dat sollicitanten samen met een vriend/vriendin komen. Ondanks dat je het misschien erg spannend vindt, is het belangrijk dat je alleen komt. Op die manier kan de focus voor de volle 100% op jou worden gelegd. Kies je ervoor om toch iemand mee te nemen, laat diegene dan even ergens op jou wachten, bijvoorbeeld in de kantine.

Wij hopen dat je deze informatie tot je neemt en wensen jou veel succes met jouw sollicitatiegesprek! Misschien is dat wel bij ons op kantoor!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

De zomer: het moment om te solliciteren!

3 min16 juli 2020

Werkstress? 6 tips om er vanaf te komen!

3 min3 mei 2019

Praktische tips voor een goed cv

3 min9 februari 2019