Coördinator – Tomasz Stanulewicz

Hoi! Ik ben Tomasz en ben inmiddels 3 jaar in dienst bij Covebo Harderwijk als coördinator. Dit jaar heb ik het niveau senior coördinator behaald. Binnen de functie kan ik mij goed ontwikkelen, door een ruim aanbod van cursussen en trainingen. “Een dag als coördinator bij Covebo”, lees het hieronder!

‘s Ochtends geef ik alle belangrijke informatie over de uitzendkrachten door aan mijn collega’s van de administratie. Denk hierbij aan vakanties, indiensttredingen, transporten en ziekmeldingen.

Daarna ga ik (2 keer per week) de planningen bijwerken. Het houdt in dat ik de huizen- en transportbezetting bijwerk. Ook voer ik daar de nieuwe uitzendkrachten in. Afhankelijk van de huidige bezetting besluit ik of we extra uitzendkrachten nodig hebben. Daarnaast ben ik continu in contact met de vestigingen in Polen die de werving voor ons verzorgen.

De tweede helft van de dag breng ik door bij één van onze klanten. Voor het bedrijf verzorg ik de dagelijkse planning. Daarnaast vertaal ik onduidelijkheden die soms ontstaan door de taalbarrière. Ook ben ik in contact met de uitzendkrachten en de voormannen van de verschillende afdelingen.

Wat ik in zo’n korte beschrijving niet kan laten zien is de hectiek van de uitzendwereld. Elke dag is anders! Het gebeurt ook dat ik met de uitzendkrachten naar het ziekenhuis moet gaan of dat bij onenigheden conflicten moeten worden opgelost. Ook moet er op zijn tijd een huizencontrole plaatsvinden. Daarnaast verzorg ik voor de nieuwe werknemers BSN nummers en zorg ik ervoor dat onze uitzendkrachten een Nederlandse bankrekening krijgen. Het komt er op neer dat je als coördinator vanaf het begin geheel zorg draagt voor de uitzendkrachten. Beginnend bij de administratie tot aan de werkkleding, huisvesting en een eventueel (ziekte)verzuim. Het betekent dus ook dat ik altijd bereikbaar moet zijn voor mijn uitzendkrachten. Als er iets is, ben ik hun aanspreekpunt!

Het werk van een coördinator is een uitdaging en brengt stress met zich mee door de grote verantwoordelijkheid, maar het geeft ook zeker een voldoening! Je helpt mensen namelijk bij een belangrijke stap in hun leven: werken in een ander land.