Facilitair coördinator – Stefan Visser

Even voorstellen: mijn naam is Stefan Visser (28) en ik ben werkzaam binnen Covebo als facilitair teamleider voor de vestigingen Sliedrecht en Tilburg. Samen met mijn collega’s Ed, Jan, Leo, Saherra en Wojciech ondersteun ik de verschillende teams op beide vestigingen. De taken van het facilitaire team zijn onwijs divers, maar kortgezegd zijn wij verantwoordelijk voor de huisvesting en het wagenpark.

Huisvesting is enorm belangrijk binnen Covebo. Onze uitzendkrachten komen vaak uit landen als Polen, Hongarije of Litouwen om voor ons te komen werken. Het minste wat wij ze dan kunnen bieden is een prettige leefomgeving. Aan ons de taak om de kwaliteit van de huisvesting te waarborgen. Om de kwaliteit hoog te houden regelen we zaken rond de huisvesting zo veel mogelijk zelf. Denk hierbij aan het aankopen en huren van huizen, de inrichting, apparatuur, onderhoud en het afsluiten van energiecontracten, maar bijvoorbeeld ook het oplossen van problemen.

Het zoeken naar huisvesting begint altijd met de vraag naar extra woningen door de teammanagers van Covebo, omdat er meer uitzendkrachten nodig zijn bij bestaande klanten of omdat ze een nieuwe klant hebben. Zodra ik weet voor hoeveel mensen en in welke regio we huisvesting zoeken kan het echte werk beginnen! Bij het zoeken naar huurwoningen heb ik niet alleen te maken met woningeigenaren, maar ook met gemeentes en de wet- en regelgeving. Niet iedere gemeente heeft hetzelfde beleid, daarom bespreek ik per gemeente de mogelijkheden. Nadat alles is geregeld met de eigenaar zorgen we dat de woning wordt ingericht en zo snel mogelijk klaar staat voor de nieuwe bewoners, onze uitzendkrachten.

Om de kwaliteit op peil te houden gaan we daarna regelmatig naar de woningen toe om ze te controleren. Zijn er dingen kapot of hebben de bewoners wensen, dan kunnen we dit direct oppakken of een specialist inschakelen. Moet de woning schoner? Dan spreken we de bewoners en de teams daar op aan.

Ook voor het wagenpark geldt dat ik constant aan het puzzelen ben om de auto’s zo goed en efficiënt mogelijk in te zetten. Naast het inzetten van de lease- en huurauto’s verwerk ik ook de boetes en schades op de auto’s en plan ik het onderhoud in.

Natuurlijk gebeurt er nog veel meer dan hierboven beschreven. Zoals je merkt is het enorm divers werk waarbij je ’s morgens niet weet wat je vandaag allemaal gaat doen, maar dat is juist wat het een onwijs leuke en afwisselende baan maakt!