Recruiter – Chantal Odekerken

De dag begint met een intake voor een potentiële automonteur. De kandidaat is mooi op tijd, het gesprekje verloopt soepel. En eigenlijk ook wel gezellig! Na een half uurtje praten gaat hij weer de deur uit, waardoor jij de mogelijkheid hebt om de klant te bellen. Deze is erg benieuwd naar het cv van deze jongen, die jij meteen doorstuurt. Een uurtje later mag jij een afspraak inplannen bij die klant, super!

En weer door… Er komt een mailtje binnen. Een uitzendkracht heeft wat vragen over zijn loonstrook. Geen probleem natuurlijk. Een mailtje met wat uitleg is onderweg! Daarna belt de uitzendkracht zelf, met toch nog wat extra vragen. Je legt het telefonisch allemaal nog even uit, zodat hij weer met een gerust hart aan het werk kan.

Net als je denkt dat je even tijd hebt om je administratie bij te werken, belt er een klant of jij nog ‘even 10 mensen’ kunt leveren, het liefst voor morgen al. Pfoe, wel een uitdaging! Samen met je collega’s probeer je met man en macht deze kandidaten te vinden, te bereiken en in te zetten. Je moet niet bang zijn om mensen te bellen, een recruiter werkt vaak onder het motto ‘een beller is sneller’.

Je neemt een slok van je koffie… Getver, koud! Hoe lang staat die er al? Hoe laat is het eigenlijk? Je kijkt op de klok: al bijna lunchtijd?! Time flies when you’re having fun!