Recruiter – Leonora Jacobs

Mijn dag begint met het fanatiek doorzoeken van de vacaturebanken, op zoek naar nieuwe beschikbare kandidaten. Aan het begin van de ochtend heb ik een intakegesprek met een timmerman die net heeft besloten om ZZP-er te worden en precies wil weten hoe hij via ons aan het werk kan. Ik vertel hem de voordelen van het samenwerken met Covebo als zelfstandige en daarna bekijken we bij welke opdrachtgever hij het beste past. Als alles kortgesloten is geef ik hem nog wat informatie over nieuwe wetgeving, facturatie en ZZP-overeenkomsten. Nog voor hij thuis is heeft hij een mail met de benodigde informatie en een samenwerkingsovereenkomst.

Vervolgens krijg ik van mijn collega een telefoontje dat een andere opdrachtgever met spoed op zoek is naar twee dakdekkers voor de volgende dag. Ik maak een selectie in onze database van de dakdekkers die voor deze opdrachtgever in aanmerking komen en start een belrondje om hen enthousiast te maken om voor Covebo te kiezen.

’s Middags schrijf ik de nieuwe vacature vanuit de aanvraag die we van onze klant hebben gekregen en zet deze uit op onze eigen website en de verschillende vacaturebanken online. Ik werk nog snel de advertentieteksten op Facebook bij. Alles om de aandacht te trekken van zo veel mogelijk kandidaten. Daarna bel ik nog even de timmerman die morgen gaat starten om zeker te weten of alles duidelijk is en natuurlijk om hem veel succes te wensen. Dat gaat helemaal goed komen morgen. Met een voldaan gevoel stap ik in mijn auto; weer iemand aan een baan geholpen!