Stagiair – Daniël Wagenaar

“Ik hoop een leerzame stageperiode tegemoet te gaan en mijn steentje bij te kunnen dragen aan Covebo!’’  Toen ik vanuit school de opdracht mee kreeg om mijzelf voor te stellen aan mijn stagebedrijf sloot ik af met deze zin. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit zeker gelukt is! Mijn stage loopt binnenkort op zijn eind en ik kan alleen maar zeggen dat ik Covebo enorm ga missen. Nog nooit heb ik gedurende mijn studieloopbaan zo goed op mijn plek gezeten als hier.

Gedurende mijn stage bij Covebo Nijmegen heb ik enorm veel geleerd. Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit het benaderen van kandidaten, dit is gedurende mijn stage steeds beter gegaan en ik vind het ook erg leuk om te doen. Daarnaast heb ik vele andere taken opgepakt en dingen meegekregen zoals een stukje administratie, hoe een kostprijs tot stand komt, hoe Cao’s in elkaar zitten en geïnterpreteerd moeten worden, hoe een contract opgesteld wordt, en nog veel meer!

Maar ook bijvoorbeeld een keertje een auto wegbrengen naar een uitzendkracht of een keer mee naar een project om te kijken wat het werk van ons personeel in de praktijk inhoudt. Doordat ik zoveel verschillende dingen heb kunnen doen en mee heb kunnen maken heb ik een goed beeld van hoe het er aan toe gaat in de uitzendwereld. Ik voel mij echt onderdeel van het team en ben erg blij dat Covebo geïnvesteerd heeft in mij als stagiair. Zo ben ik de afgelopen weken begonnen aan een acquisitietraining om ook aan de bedrijven kant van meerwaarde te kunnen zijn. Ik heb echt het gevoel stappen te hebben gemaakt en wil later graag ook deze kant op.

Voordat ik bij Covebo kwam wist ik nog niet goed wat ik later in mijn carrière wou gaan doen. Nu weet ik dat 100% zeker. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk toe en weet nu dat ik nadat ik mijn opleiding dit jaar afrond graag verder wil in de uitzendbranche. Ik ervaar zelf dat het bij elkaar brengen van kandidaat en opdrachtgever echt een goed gevoel geeft.

Graag wil ik twee mensen in het bijzonder bedanken, Jaimie en Chantal waarmee ik in het MAATT team zit, hebben mij gedurende mijn stage enorm goed geholpen en daar ben ik hun zeer dankbaar voor. Mede dankzij hun heb ik de stappen kunnen maken die ik gemaakt heb en ben ik op heel veel vlakken gegroeid. Uiteraard wil ik ook de rest van mijn collega’s enorm bedanken voor de leuke tijd die ik hier heb gehad!

Tot slot kan ik al mijn medestudenten een stage bij Covebo aanbevelen, als je echt iets wilt leren en veel mee wilt krijgen dan is een stage bij Covebo echt ideaal! Covebo is een bedrijf dat echt wilt investeren in stagiairs mits je zelf ook van meerwaarde wilt zijn. Dat is iets wat je bij veel andere stageplekken niet gauw zult zien.