3 min6 februari 2021

20-jarig jubileum Covebo

Vandaag vieren we 20 jaar Covebo! Het begon allemaal als businessplan van twee zwagers uit Nijkerk. Inmiddels is Covebo uitgegroeid tot succesvolle uitzendgroep die het afgelopen jaar bijna 22.000 uitzendkrachten aan een baan heeft geholpen in de productie, logistiek, bouw, techniek en zorg. We nemen je mee terug in de tijd…

Hoe het allemaal begon

Ruim twintig jaar geleden zitten zwagers John van de Veen en Gert Bouw aan de keukentafel. Ze praten over hoe werk anders kan. Waarom kun je niet gewoon jezelf zijn op het werk en doen waar je echt goed in bent? Maanden van praten worden omgezet in daden, want de mannen hebben een plan. Een zeer goed doordacht businessplan.

In het najaar van 2000 toeren John en Gert naar Oost-Duitsland. Ze bellen aan bij het gemeentehuis van het kleine plaatsje Oschatz, vlak bij de grens met Polen. Daar worden de legendarische woorden: “Wir brauchen Leute!” gesproken. Ze worden doorgestuurd naar het lokale arbeidsbureau en vervolgens naar meneer Hesschler in Leipzig. Er blijkt een Europees netwerk van arbeidsbureaus te bestaan! In Leipzig brengen ze een concreet verhaal bij meneer Hesschler. “Het zit zo, mijn vader heeft een paardenslagerij, maar geen mensen. Wir brauchen fünf Fleischers.” En zo gaat de deur open naar de banenbeurs van november. Heel werkloos Leipzig – 20.000 man – bezoekt verplicht de banenbeurs.

Op 6 februari 2001 komen de eerste 12 uitverkoren Leipzignaren aan in Nijkerk. Een ontvangst volgens de menselijke maat, met broodjes kroket, soep en informatie. De eerste besluiten daarom ook direct op te stappen, want zo goed geregeld … dat kan niet kloppen. De eerste maand gaat moeizaam. De dakbedekker heeft hoogtevrees en de autospuiter heeft nog nooit gespoten. Maar toch, John en Gert hadden het goed gezien, ze verdienden de eerste maand al.

Groei!

Niet veel later in datzelfde jaar wordt het kantoor op de Ambachtsstraat 13b in Nijkerk geopend. Het jaar erop start vestiging Bunschoten en 2 jaar later wordt het eerste wervingskantoor in Polen geopend. In de jaren hierna ontstaan nieuwe vestigingen in Nederland en wervingskantoren in Polen. En dan in 2015 klopt House of HR aan bij Covebo. Hoewel er geen Te koop-bord in de tuin staat, komt hiermee wel een droom uit, want John en Gert willen niets liever dan meebouwen aan een groep uitzenders met dezelfde ondernemersgeest. Het blijkt een meer dan passende partij om Covebo bij onder te brengen. Het gevolg is dan ook: nog meer groei! Voor John en Gert is dit ook een goed moment om het stokje over te dragen aan Henk Buitink en het nu zittende directieteam.

Zelfstandig, zelfsturend en zelfbewust

Maar betrokken, dat zijn ze nog altijd. Want ondanks dat er veel veranderd is in de afgelopen vijf jaar (Covebo gaat samen met Accent Jobs Nederland (2015), er volgen diverse overnames: PRAN (2016), Effect Personeelsdiensten (2017), VNOM (2018) en Eurojob (2019), er worden kantoren in diverse Europese landen geopend en het Test- en Trainingscentrum opent de deuren), is de basis die John en Gert 20 jaar geleden legden nog steeds diep geworteld bij Covebo. In het begin al waren de teams zelfstandig, zelfsturend en zelfbewust. John en Gert wilden dat Covebo het zonder hen zou kunnen stellen: vrijheid en verantwoordelijkheid werden diep in de organisatie belegd. CEO Henk Buitink: “Na 20 jaar ondernemen, kunnen we concluderen dat de basis van toen nog altijd staat als een huis. Deze basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen is eveneens toekomstbestendig en zal ons ook de komende 20 jaar helpen om ons gezamenlijke succes, met onze klanten en uitzendkrachten voort te zetten.”

Bron: Ity Schrijft

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Covebo wil zekerheid bieden in krappe arbeidsmarkt

3 min20 december 2023

Het minimumuurloon komt eraan. Wat betekent dit voor u als klant van Covebo?

2 min16 oktober 2023

Maak kennis met onze nieuwe afdeling uit Almere; Covebo Office!

2 min22 maart 2023