2 min2 juli 2018

2000e uitzendkracht Covebo Bouw & Techniek

In de afgelopen 2 jaar is Covebo binnen de branches bouw en techniek gegroeid van 500 naar 2000 vakkrachten. Met deze verviervoudiging laat Covebo zien dat het nog steeds mogelijk is om goede vakkrachten te leveren aan bedrijven in de bouw en techniek. De 2000e medewerker is Adrian uit Spanje. Hij is gisteren in het zonnetje gezet en ontving een reischeque!

Het succes: werving in binnen- én buitenland

Covebo werft zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen. Jelrik Pott (Manager Bouw & Techniek) vertelt: “Wij hebben bij Covebo Bouw & Techniek nu 2000 medewerkers aan het werk. Als we daar onze andere branches bij optellen, werken er Covebo breed zelfs 6000 vaklieden, waarvan 1500 Nederlanders. De zoektocht begint altijd op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar vanwege het grote tekort aan personeel hier, zoeken wij ook over de grens naar goede vaklieden.”

Werving in het buitenland

Covebo heeft wervingskantoren in Polen, Duitsland, Spanje en Roemenië. Daarnaast werkt Covebo samen met partners in Slowakije, Hongarije, Litouwen, Letland en Kroatië. Om de kwaliteit van de vakkrachten uit het buitenland te borgen, beschikt de uitzendgroep over een eigen Ambachtsschool. Hier zijn docenten werkzaam die de vaklieden testen en trainen voor verschillende profielen binnen de branche.

Metselaars uit Spanje

2000e medewerker Adrian uit Spanje werd gisteren in het zonnetje gezet door Covebo: hij ontving een reischeque. “Voor de werving van Adrian en de andere metselaars voor onze klant BurgtBouw, zijn wij samen met de klant naar Madrid gevlogen”, vertelt Jelrik. “Daar is een groep van 20 Spaanse metselaars getest, waarvan er 6 werden geselecteerd door de klant. Deze 6 mannen zijn naar Nederland gekomen en hebben een snelcursus Engels gevolgd. Daarna zijn ze een aantal dagen getraind in de Covebo Ambachtsschool. Al snel was duidelijk dat Adrian en zijn 5 collega’s voldoende stenen konden wegleggen om in de praktijk te gaan werken. Ook BurgtBouw is erg verrast over de kwaliteit van de Spaanse metselaars.”

Gewoon Goed Geregeld

Het lukt Covebo nog steeds om goed personeel te werven in deze krappe arbeidsmarkt. “Dit krijgen wij voor elkaar door écht samen te werken met onze klanten en door ons wijdvertakte, Europese netwerk”, aldus Pott. “We zijn de snelste groeier in de uitzendmarkt en hierdoor inmiddels een top tienspeler tussen de gevestigde namen. Ons motto is ‘Gewoon Goed Geregeld’. Naast innoveren, blijven we de zaken gewoon goed regelen voor onze klanten. De komende jaren zien we dan ook rooskleurig tegemoet.”

 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Covebo Harderwijk vertelt: ‘Werken met arbeidsmigranten vraagt om goede organisatie’

4 min16 februari 2021

20-jarig jubileum Covebo

3 min6 februari 2021

Covebo ook aankomend seizoen naamgever van Covebo Stadion - De Koel -

2 min25 januari 2021