3 min11 september 2017

Covebo Group versterkt positie in bouw en techniek door overname Effect Personeelsdiensten

Covebo Group, de van oorsprong Nijkerkse personeelsbemiddelaar, neemt het Nederlandse bedrijf Effect Personeelsdiensten over dat gespecialiseerd is in het aan het werk zetten van vaklieden. Daardoor versterkt de groep opnieuw haar positie in de sectoren bouw en techniek, die momenteel als gevolg van de aantrekkende economie, permanent op zoek zijn naar talent, ook buiten de Nederlandse landsgrenzen. Naast de sectoren Bouw en Techniek, is Effect Personeelsdiensten een erkend bemiddelingsbureau in de branches: Infra, Groen en Office.

Bemiddelaar in ervaren vaklieden

Effect Personeelsdiensten is in 2009 opgericht door Dennis Ikink en Rick Scholten. Sindsdien is Effect uitgegroeid tot een sterke regionale speler met dagelijks circa 350 Nederlandse vaklieden aan het werk in de bouw en techniek. Met een compact team van 10 interne medewerkers wordt vanuit Oldenzaal de operatie aangestuurd. Net als Covebo draagt ook Effect ondernemerschap hoog in het vaandel tijdens het dagelijks handelen. “Met een persoonlijke en professionele benadering van zowel organisaties als kandidaten, is Effect in staat geweest een sterke groei en winstgevendheid te realiseren. Langdurige relaties met klant en medewerker liggen aan de basis van dit succes,” zegt Henk Buitink, CEO van Covebo. “Door de samenwerking met Covebo kan Effect nu dadelijk gebruik maken van ons internationale wervingsnetwerk én van de diensten van ons support center. De overname is een nieuwe stap om onze ambitie waar te maken om tegen 2021 dagelijks 2.500 vaklui in bouw en techniek aan het werk te zetten. ” Dennis Ikink en Rick Scholten, de oprichters van Effect, blijven aan in hun huidige rol van directie en gaan in samenwerking met Covebo Group hun ambitie van verdere groei en professionalisering verwezenlijken.

Ondernemers

De oprichters / ondernemers van Effect zochten aansluiting bij een organisatie waar ondernemerschap de basis van het dagelijks handelen is. Covebo Group gelooft in zelfstandige, zelfsturende en ondernemende teams die op eigen wijze hun lokale markt maximaal bedienen.

Internationale ambities en de volgende fase

Als gevolg van de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt hebben de oprichters van Effect de ambitie uitgesproken om ook Europese vakkrachten te willen bemiddelen om toekomstige groei te waarborgen. Tevens is de organisatie na bijna 9 jaren van stevige groei klaar voor de volgende stap. Effect zal als een zelfstandige en zelfsturende vestiging blijven opereren.

Verstevigen van bouw en techniek activiteiten

Covebo Group heeft als strategische doelstelling om dagelijks 2.500 vaklieden in de bouw en techniek activiteiten te bemiddelen in 2021”, aldus Henk Buitink, CEO van Covebo Group . Dit betekent een verdubbeling ten opzichte van huidig aantal vaklieden. De overname van Effect Personeelsdiensten past uitstekend in deze strategische doelstelling. Sinds 2001 richt op internationale arbeidsbemiddeling in onder meer de bouw en techniek. Covebo Group (5000 uitzendkrachten, 400 medewerkers, actief in 7 landen) heeft in Nijkerk een support center van 40 professionals opgebouwd die het vestigingsnetwerk dagelijks ondersteunen. Effect Personeelsdiensten kan direct gebruik maken van het internationale wervingsnetwerk én van de diensten van het Support Center, alsmede het opleiden van leerlingen en vaklieden. Ook liften zij direct mee op de naamsbekendheid, de landelijke dekking, en op de marketingstrategie en wervingskanalen voor het werven van de juiste kandidaten. Uiteraard zal Effect ook haar overige specialismen, waaronder Infra, Groen, en Office verder professionaliseren.

Over House of HR

House of HR is actief in het volledige landschap van HR-oplossingen. Met zijn tien merken en meer dan 500 kantoren, verspreid over 10 landen, realiseerde het in 2016 een geconsolideerde omzet van €1,2 miljard. Accent, Covebo, TimePartner en Zaquensis zijn actief in de uitzendsector. Abylsen , Aero, IBB, Continu en tec leveren engineering consultancy diensten. Logi-Technic zorgt voor technische outsourcing.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Covebo wil zekerheid bieden in krappe arbeidsmarkt

3 min20 december 2023

Het minimumuurloon komt eraan. Wat betekent dit voor u als klant van Covebo?

2 min16 oktober 2023

Het arbeidstekort in de logistieke sector: een groeiend probleem dat vraagt om oplossingen

2 min30 juni 2023