2 min30 juni 2023

Het arbeidstekort in de logistieke sector: een groeiend probleem dat vraagt om oplossingen


Een opmerkelijk gevolg van de coronapandemie is de toename van online winkelen. Hoewel de fysieke winkels op een geven moment weer open mochten bleven consumenten hun aankopen voornamelijk via het internet doen. Deze verschuiving heeft geleid tot een behoorlijke druk op de logistieke sector. In het vierde kwartaal van 2022 nam het aantal openstaande vacatures al aanzienlijk toe. Hoe wel de groei van de openstaande vacatures in het eerste kwartaal van 2023 wel wat afneemt door de krimpenede economie, blijft er nog steeds een groot tekort aan personeel.

Groei in de logistiek: de impact van e-commerce.
De toenemende groei van de e-commerce branche heeft directe gevolgen voor de logistieke sector. Ondanks de economische krimp blijft de vraag naar personeel in de logistiek groeien. Ondernemers investeren meer en meer in automatisering om aan de toenemende vraag te voldoen. Dit lijkt veelbelovend, maar dit roept wel de vraag op wie deze machines gaat bedienen. Met de groei van automatisering zien we dat steeds meer werknemers binnen (logistieke)bedrijven worden omgeschoold tot operators om deze machines te kunnen bedienen.

Het significante aantal openstaande vacatures.
Op dit moment zijn er 47 vacatures per 1000 banen in de logistiek niet vervuld. Met name in de regio Zuid-Holland is het aantal openstaande vacatures aanzienlijk. Momenteel staan er maar liefst 42.000 vacatures open in de logistieke sector.

Wat kan Covebo voor jou als werkgever betekenen?
Bij Covebo begrijpen we de uitdagingen waar werkgevers in de logistieke sector mee te maken hebben. Met ons uitgebreide netwerk en onze expertise kunnen wij u helpen bij het invullen van uw openstaande vacatures. Of u nu magazijnmedewerkers, orderpickers, vrachtwagenchauffeurs of logistiek managers nodig heeft, wij hebben de geschikte kandidaten waar u naar op zoek bent.

Onze ervaren teams van specialisten in de logistiek werken nauw met u samen om uw personeelstekort aan te pakken. Wij zorgen voor een goede screening en selectieprocedure om ervoor te zorgen dat wij de best passende kandidaten aan u voorstellen.

Met Covebo als meest bevlogen partner kunt u rekenen op kwaliteit, betrouwbaarheid en snel ingevulde vacatures!

Bronvermelding: CBS (www.cbs.nl)

 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Controleer of jouw uitzendbureau eerlijk en betrouwbaar is

5 min3 juni 2024

5 redenen waarom Covebo dé ideale partner is voor het inhuren van verkeersregelaars

3 min22 mei 2024

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wees voorbereid!

1 min17 mei 2024