2 min16 december 2021

Het test- en trainingscentrum van Covebo: waar EU-vakkrachten worden opgeleid.

Covebo test al hun EU-vakkrachten uit de bouw en techniek in het test- en trainingscentrum, om zo te bieden wat u als klant belangrijk vindt. Momenteel heeft Covebo drie test- en trainingscentra: in Nijkerk, Nieuwegein en in Eindhoven.

Het doel van het Test- & trainingscentrum

Jelrik Pott, manager Bouw en Techniek bij Covebo: "Veel bedrijven in zowel de bouw- als technische sector hebben te maken met uitstroom, vaak al redelijk snel nadat een vakkracht is gestart. Dit komt doordat een kandidaat niet altijd voldoende ervaring heeft, soms niet bekend is met de Nederlandse veiligheidsrichtlijnen of nog niet over de juiste competenties  beschikt die nodig zijn om het werk naar tevredenheid van de opdrachtgever te verrichten. mede met behulp van onze centra brengen wij daar verandering in."

Vaardigheden en cultuur

De Europese Vakkrachten worden getest op hun technische vaardigheden en kunnen nieuwe vaardigheden leren. De duur van de trainingen verschilt, dit kunnen een paar uur zijn, maar ook een aantal dagen. In Nederland heerst er een andere cultuur dan bijvoorbeeld in Spanje, Litouwen of Bulgarije. Voor Nederlandse opdrachtgevers is netheid en precisie erg belangrijk. Ook de veiligheid van medewerkers staat hoog in het vaandel. Verder heerst er buiten Nederland een andere vorm van omgang. Al deze dingen worden ook meegenomen in de trainingen.

Kwaliteitsrapport

Er zijn vaardigheden in kaart gebracht waaraan de Europese vakkrachten moeten voldoen. Opdrachtgevers geven aan wat zij verwachten van een EU-vakkracht. Een voorbeeld hiervan is het beheersen van de Engelse taal en goede communicatievaardigheden. Er wordt een kwaliteitsrapport opgesteld en deze worden aan de opdrachtgevers aangereikt. Zo weet de opdrachtgever dat de vakkracht aan alle voorwaarden voldoet en gelijk aan de slag kan. Gewoon Goed Geregeld.

Benieuwd naar de ervaringen van verschillende opdrachtgevers? Bekijk hier de pagina van het test- en trainingscentrum.

Wij leiden EU-vakkrachten op

in ons test- en trainingscentrum

Neem een kijkje in onze lasschool

en bekijk hoe de vakkrachten getraind worden
Please accept marketing-cookies to watch this video.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Krapte op de arbeidsmarkt: wat is de oplossing?

2 min20 januari 2022

Checklist: starten als zzp’er in 6 stappen

3 min28 december 2021

Krijg je evenveel salaris via een uitzendbureau?

2 min22 december 2021