Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wees voorbereid!

Het is belangrijk om als werkgever op de hoogte te zijn van de aanstaande wijziging van het minimumloon. Per 1 juli 2024 stijgt het wettelijk minimumloon met 3,1%. Dit betekent dat medewerkers die het minimumloon verdienen, vanaf die datum meer betaald moeten krijgen.

In dit artikel wordt de belangrijkste informatie over de minimumloonstijging besproken en wat werkgevers moeten doen om hierop voorbereid te zijn.

Wat is de hoogte van de minimumloonstijging?

Het minimumuurloon stijgt per 1 juli 2024 met € 0,41 naar € 13,68.

Wanneer gaat het nieuwe minimumloon in?

De nieuwe minimumloontarieven gelden vanaf 1 juli 2024. Vanaf dat moment moeten de medewerkers het nieuwe minimumloon uitbetaald krijgen.

Wat moet een werkgever doen?

  • Controleer de cao of arbeidsovereenkomsten: Controleer of de cao of de arbeidsovereenkomsten van de medewerkers al rekening houden met de nieuwe minimumloontarieven. Zo niet, dan moeten de cao of de arbeidsovereenkomsten aangepast worden.
  • Salarisadministratie aanpassen: Zorg ervoor dat de salarisadministratie is ingesteld op de nieuwe minimumloontarieven. Zo wordt voorkomen dat medewerkers te weinig betaald krijgen.
  • Medewerkers informeren: Informeer de medewerkers over de nieuwe minimumloontarieven. Dit kan gedaan worden via een e-mail, brief of personeelsbijeenkomst.

Covebo, de HR-partner

Covebo is de HR-partner voor nu en in de toekomst. Indien er vragen zijn over bovenstaande onderwerpen of als er andere HR-vraagstukken spelen, neem dan gerust contact op met jouw contactpersoon bij Covebo. We helpen je graag verder!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Controleer of jouw uitzendbureau eerlijk en betrouwbaar is

5 min3 juni 2024

5 redenen waarom Covebo dé ideale partner is voor het inhuren van verkeersregelaars

3 min22 mei 2024

Voordelen van het werken met een gespecialiseerd uitzendbureau.

3 min13 mei 2024