4 min6 mei 2024

Samenwerken met een uitzendbureau. Wat kan je verwachten?

In de steeds veranderende wereld van werk is het vinden van de juiste medewerkers een continue uitdaging. Bedrijven worden geconfronteerd met de krapte op de arbeidsmarkt, wisselende personeelsbehoeften en de noodzaak om gespecialiseerde vaardigheden aan te trekken. De oplossing? Samenwerken met een betrouwbare uitzendpartner.

In deze blog vertellen we je graag waarom het fijn is om personeel in te huren via een uitzendbureau en we delen graag de werkwijzen van Covebo, specialist in de sectoren Bouw, Techniek, Productie & Logistiek op het gebied van uitzenden.

Waarom werken met een uitzendbureau?

1. Snel de juiste kandidaat inzetten

Eén van de grootste voordelen van het werken met een uitzendbureau is de snelheid waarmee personeel kan worden ingezet. Uitzendbureaus hebben vaak een grote flexpool van vooraf gescreende kandidaten die snel beschikbaar zijn. Dit is ideaal voor projecten die snel opgestart moeten worden, piekdruktes, wanneer een werknemer plotseling uitvalt of voor het toevoegen van specialistische kennis aan het team.

2. Kosten besparen door samen te werken met een uitzendbureau

Het samenwerken met een uitzendbureau kan financieel voordelig zijn. De kosten voor het werven en selecteren van geschikt personeel worden door het uitzendbureau gedragen. Daarnaast zijn er ook geen kosten verbonden aan secundaire arbeidsvoorwaarden, pensioenopbouw of ziekteverzuim: deze liggen bij het uitzendbureau. Dit kan een grote besparing betekenen.

3. Tijd besparen en focus op core business door volledige ontzorging

Het vinden van de juiste kandidaten kost veel tijd. Uitzendbureaus nemen deze taak uit handen. Dankzij hun grote netwerk kunnen ze snel een selectie van geschikte kandidaten voorstellen. Maar dat is nog niet alles. Een uitzendbureau regelt alles omtrent de werving en selectie van de kandidaten, van het schrijven van de vacatures tot het uitbetalen van de salarissen. Zo kun jij je volledig focussen op je core business, terwijl je er zeker van kan zijn dat je de juiste mensen binnenhaalt.

4. Minder juridische risico’s

Een uitzendbureau is goed op de hoogte van de arbeidswetgeving en de nieuwste wijzigingen daarin. Zij dragen zorg voor alle juridische en administratieve zaken rondom de inhuur van medewerkers en zorgen ervoor dat dit correct wordt afgehandeld.

5. Altijd de beste match door de expertise van het uitzendbureau

Uitzendbureaus zijn expert in het vinden van de juiste kandidaten voor de juiste functies. Zij hebben kennis en kunde om jou te adviseren over het profiel van de kandidaat die je zoekt en om de juiste selectieprocedure te voeren.

Wat je kan verwachten wanneer je met Covebo samenwerkt.

Als je besluit om samen te werken met een uitzendbureau zoals Covebo dan kan je verwachten dat je met een specialist samenwerkt. Specialist in de sectoren Bouw, Techniek, Productie en Logistiek. Hoe we te werk gaan lees je hieronder:

 1. Kennismaking: We komen langs om het bedrijf te leren kennen en de specifieke behoeften te verkennen. Zo kunnen we je optimaal ondersteunen.
 2. Vacature opstellen: Op basis van onze bevindingen over het bedrijf schrijven we een aantrekkelijke vacatureteksten die uw ideale kandidaat aanspreekt.
 3. Wervingsproces: We zoeken actief naar kandidaten in onze eigen database, maar werven ook actief in Nederland en/of via onze eigen Europese wervingskantoren in o.a. Polen, Roemenië, Hongarije, Spanje, Litouwen, Letland, Tsjechië en Oekraïne.
 4. Selectiegesprekken: Ons team houdt persoonlijke gesprekken met potentiële kandidaten en controleert hun referenties om de beste match voor het bedrijf te vinden.
 5. Testen en trainen: Als het gaat om functies waarbij specifieke (technische) skills benodigd zijn, dan testen en trainen wij deze kandidaten in ons eigen Test- & Trainingscentrum.
 6. Ontvangst: Voor internationale medewerkers verzorgen we de complete reis naar Nederland, SNF gecertificeerde huisvesting, het vervoer voor woon-werkverkeer en zaken zoals het BSN-nummer.
 7. Kennismaking: We organiseren een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever voor zowel de lokale als internationale medewerkers, zodat ze goed voorbereid aan de slag kunnen.
 8. Start: De medewerker gaat van start. We zorgen voor continue begeleiding om te zorgen dat alles soepel verloopt voor zowel de start als de voortgang.

Overweeg je om samen te werken met een uitzendbureau? Deze checklist kan je helpen:

 • Openstaande vacature(s) die je zelf niet ingevuld krijgt
 • Op zoek naar kandidaten met specialistische kennis of vaardigheden
 • Tijdelijk extra personeel nodig
 • Geen tijd of middelen om zelf de werving en selectie te doen
 • Medewerkers laten opleiden

Een betrouwbare uitzendpartner inzetten als strategisch HR Partner

Het inzetten van een uitzendbureau kan voor veel bedrijven een effectieve oplossing zijn om personeelstekorten op te vangen, pieken in de werklast te managen en gespecialiseerde vaardigheden in te zetten zonder de lange-termijn verplichtingen die komen kijken bij het aannemen van vaste medewerkers. Door een samenwerking aan te gaan met een uitzendbureau kun je uitdagingen van langdurige wervingsprocessen en de juridische risico’s die verbonden zijn aan werkgeverschap vermijden. Met de juiste verwachtingen en door het kiezen van een betrouwbare partner, kun je optimaal profiteren van deze samenwerking.

Benieuwd naar wat Covebo voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op.

Covebo.
Werk. Gewoon goed geregeld.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Controleer of jouw uitzendbureau eerlijk en betrouwbaar is

5 min3 juni 2024

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wees voorbereid!

1 min17 mei 2024

Voordelen van het werken met een gespecialiseerd uitzendbureau.

3 min13 mei 2024