2 min1 mei 2024

Van 8-urige werkdag naar flexibele werktijden

De Dag van de Arbeid, elk jaar op 1 mei, staat symbool voor de strijd naar betere arbeidsvoorwaarden, met eerlijkere verdeling van werk en vrije tijd. De 8-urige werkdag, ooit een radicale eis, is nu de norm in veel landen. Maar is de 8-urige werkdag nog steeds relevant, of zijn flexibele werktijden de toekomst?

8-8-8: werk, recreatie en rust

In de 19e eeuw werkten mensen vaak 12 uur of meer per dag, in zware en ongezonde omstandigheden. De eis voor een kortere werkdag was dan ook niet meer dan logisch. En zo werd de 8-urige werkdag een behoorlijke verandering in de wereld van werk. Het idee was eenvoudig: acht uur werk, acht uur recreatie, acht uur rust. Dit concept bracht structuur in de arbeidsmarkt en zorgde voor een betere balans tussen werk en privé.

Flexibele werktijden: de norm van vandaag?

Vandaag de dag is de 8-urige werkdag voor velen de norm, maar steeds meer werkgevers bieden flexibele werktijden aan. Werknemers kunnen hun uren aanpassen aan hun persoonlijke omstandigheden. Dit heeft voordelen voor zowel werkgevers als werknemers:

  • Efficiënter inzetten van personeel voor werkgevers.
  • Meer autonomie over werktijden en betere balans tussen werk en privé voor werknemers. Sporten tijdens de lunch en 's avonds nog even mails beantwoorden? Prima!

Is de 8-urige werkdag dood?

Zeker niet! De 8-urige werkdag biedt zekerheid en structuur. Mensen raken niet overbelast en weten waar ze aan toe zijn. In sommige sectoren zijn flexibele werktijden zelfs onmogelijk. De 8-urige werkdag zorgt ook voor duidelijke grenzen tussen werk en privé en meer samenhang binnen het team door gezamenlijke werktijden.

Is de één beter dan de ander?

Nee. De beste manier van werken verschilt per persoon, per bedrijf en per baan. Voor sommigen is de 8-urige werkdag met vaste structuur ideaal. Anderen werken liever met flexibele uren om een betere balans te hebben.

24/7 flexibiliteit in productie en logistiek

De 8-urige werkdag of flexibele werktijden zijn niet altijd relevant. In sectoren die 24/7 draaien, zoals productie of logistiek, gelden vaak andere regels. Ploegendiensten bieden hier flexibiliteit: werken wanneer het jou uitkomt, of dat nu 's ochtends, 's avonds of zelfs 's nachts is. Zo kun je werktijden afstemmen op je persoonlijke omstandigheden en interesses.

Voor werkgevers in deze sectoren is het een voordeel dat ze door deze flexibiliteit van ploegendiensten hun dienstverlening 24/7 kunnen garanderen. Zo kan er altijd aan de vraag van klanten worden voldaan.

Op zoek naar een baan in de productie of logistiek? Bekijk hier onze openstaande vacatures!

Werk. Gewoon goed geregeld.

Bij Covebo vinden we een eerlijke en flexibele werkomgeving belangrijk, die past bij de veranderende wereld van werk. We vinden een goede balans tussen werk en privé essentieel. Ervaar je werkstress? In deze blog lees je hoe je hier vanaf komt 😉.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Klaudia volgt haar droom in Nederland

3 min31 augustus 2022

Werken in de techniek? Echt iets voor vrouwen!

2 min15 juli 2022

Vol energie aan het werk - 5 anti dip-tips

2 min9 februari 2022