2 min9 december 2021

Covebo Jobgenie: De brug naar de arbeidsmarkt

Covebo Jobgenie ondersteunt en begeleidt jongeren bij het vinden van een geschikte baan binnen de bouw, techniek, productie of logistiek. Samen met o.a. ROC Midden Nederland, de opleiding VEVA (Veiligheid en Vakmanschap) de vooropleiding van Defensie gaan we op zoek naar een geschikte plek op de arbeidsmarkt, waar de jongeren zich kunnen ontwikkelen, doorgroeien en in sommige gevallen kunnen vestigen om hun toekomst vorm te geven.

Persoonlijke begeleiding van jongeren
De ambitie van Covebo Jobgenie is om jongeren te begeleiden in het opbouwen van een carrière. De eerste stap voor jongeren vanuit school naar de arbeidsmarkt blijkt vaak de moeilijkste. De coaching, begeleiding en ondersteuning  die wij bieden is een welkome duw in de juiste richting.

“Het begeleiden van jongeren zit bij mij in het DNA, mijn hele werkzame leven ben ik actief bezig met het coachen, begeleiden en ondersteunen van jongeren op maatschappelijk vlak.”
Projectmanager Harry Hamstra

Onze benadering naar de jongeren is persoonlijk, informatief en gericht op hun wensen en behoeften. Het belangrijkste in de begeleiding is dat de jongeren weten met welke intentie wij erin zitten en in welke fase van het proces naar de arbeidsmarkt zij zich bevinden en wat er op dat moment speelt. Wij investeren in onze doelgroep om een gastvrije werkomgeving, werktevredenheid en gelijke kansen te creëren.

“Gastvrijheid is voor mij belangrijk. Het doel is om studenten persoonlijke aandacht te bieden waarbij ze het gevoel krijgen dat ze welkom zijn bij Covebo.”
Recruiter Deliana Comodini

Samenwerking met scholen
In 2017 ontstond de eerste samenwerking met ROC Midden Nederland. Deze samenwerking was gericht op het begeleiden van de jongeren die de vooropleiding voor Defensie doen en daar een erkend MBO-diploma halen. De leerlingen beschikken na de opleiding over een goede fysieke conditie, discipline en andere gewilde skills. Het bedrijfsleven staat te springen om deze toppers! Wanneer een student kiest om niet bij Defensie te gaan dan verzorgen wij de brug naar de arbeidsmarkt.

“Er is een mooie samenwerking ontstaan tussen Covebo Jobgenie en het onderwijs. Wij zijn een extra service en tegelijkertijd een stimulans voor de studenten om Defensie in te gaan.”
Projectmanager Harry Hamstra

Er zijn inmiddels ook samenwerkingen met andere colleges, zoals Bouw & Infra en Automotive. Daarnaast hopen wij in de toekomst op nog meer samenwerkingen. In onze volgende blog zullen we meer vertellen over de samenwerkingen met deze scholen.