3 min3 december 2018

Covebo: meer dan alleen uitzenden!

Insectenkwekerij Proti-Farm is de eerste kwekerij ter wereld die volledig geautomatiseerd insecten kweekt voor de humane consumptie. Dit is nog nooit eerder gedaan, in de hele wereld niet. Lynn van Covebo Harderwijk heeft onder andere de operators voor Proti-Farm geworven: "Je kunt pas de juiste match tussen de opdrachtgever en werknemer maken als je de opdrachtgever écht kent."

 

Bedrijfsleider Nico

“Onze eerste kwekerij is 40 jaar geleden opgericht door meneer Calis en zijn vrouw. Bioloog Calis had als hobby reptielen. In de winter kon hij ze niet voeden: toen had je nog geen bakjes met levende insecten in de dierenwinkel. Dus wat ging hij doen: zelf krekeltjes kweken. Zo is het begonnen. Daarna kwamen de wormen, kakkerlakken, fruitvliegjes…”

“Jaren later, in 2014, is onze tweede kwekerij opgericht. Om deze te automatiseren had ik operators nodig. Als je het werven zelf gaat doen, betekent dat ook dat je zelf advertenties moet plaatsen en honderden telefoontjes moet beantwoorden. Onze HR afdeling is daar te klein voor. Dus ik benaderde verschillende uitzendbureaus. Uiteindelijk kozen we voor Covebo, omdat zij lokaal zitten en ik hierdoor kan werken met lokale werknemers. Dat vind ik een voordeel. Ook doet Covebo goede werving en selectie. We vonden het voor de kwekerij belangrijk dat de mensen goed bij elkaar passen. Dat heeft Lynn voor ons geregeld. Zo kunnen wij ons focussen op waar we goed in zijn. De professie van Covebo is goede mensen bij elkaar zoeken, wij hebben andere kwaliteiten.”

 

Lynn van Covebo

“Ik ken Proti-Farm nu twee jaar en weet inmiddels precies wat bij ze past. We hebben elkaar steeds beter leren kennen en kunnen open en eerlijk naar elkaar zijn. Je bouwt echt een relatie op met elkaar. Nico vroeg eerst alleen naar operators, waarvan er nu 12 zijn gestart. Inmiddels hebben we ook een voorman, kwaliteitsmedewerker, medewerker technische dienst en zelfs een vervanger voor Nico op de oude locatie geworven. Proti-Farm heeft de geworven medewerkers direct overgenomen op basis van werving en selectie. Dit is één van de vele wervingsmogelijkheden die wij bieden vanuit Covebo Harderwijk.”

“Je kunt pas de juiste match tussen de opdrachtgever en werknemer maken als je de opdrachtgever écht kent. Daarom hebben klanten bij ons altijd één contactpersoon. Wij gaan langs bij de opdrachtgever en willen weten hoe zij precies werken. Dan ontdek je de mentaliteit binnen een bedrijf, zie je hoe daar gewerkt wordt en weet je naar welk type persoon je op zoek moet. Ik stuur nooit iemand naar een opdrachtgever waar ik niet achtersta, dat is zonde van de tijd.”

 

Operator Lucas

“Niet alleen het werk zelf, maar ook het contact met Lynn heeft ervoor gezorgd dat ik voor deze baan als operator heb gekozen. Leuk, open, duidelijk en vooral heel enthousiast. En daar word je zelf ook enthousiast van.”

“Ons eerste telefoongesprek was heel mysterieus. Lynn mocht niet vertellen wat er gebeurde op de werkvloer bij Proti- Farm. Dat trok  mijn aandacht en daardoor heb ik 2 sollicitaties on hold gezet. Die gesprekken had ik al gehad en ik was al door naar de tweede ronde, maar ik wilde het gesprek met Lynn afwachten. Toch dat stemmetje in je hoofd dat zegt ‘wachten’. Pas na het gesprek met Lynn wist ik wat Proti-Farm deed. Een nieuw bedrijf, pas opgestart, compleet iets anders dan mijn vorige baan als operator in de verpakkingen. Dat was voor mij een uitdaging!”

“Nadat ik was gestart vroeg Lynn me vaak hoe het ging en of ik het werk nog leuk vond. Daar was ik wel verbaasd over. Er zijn niet zo veel uitzendbureaus die je nog bellen als je eenmaal aan het werk bent. Jij bent binnen en dan zijn zij klaar. Bij Covebo is dit echt anders.”

Meer weten?

Ben jij werkgever en wil je weten wat Covebo voor jou kan betekenen? Of ben je juist op zoek naar een leuke baan? Neem dan eens contact op met Lynn via +31652050044 of mail naar munsterman@covebo.nl.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Solliciteren bij Covebo, kan dat nog in verband met het coronavirus?

2 min18 maart 2020

Thielco: "Als ik Covebo bel, heb ik aan een half woord voldoende".

1 min5 juli 2019

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

2 min4 juni 2019