1 min20 april 2019

Eerste Covebo steen strip monteurs gecertificeerd!

Met z’n allen hebben wij in Nederland een enorme uitdaging om te voldoen aan het klimaatakkoord. In het regeerakkoord staan zeer ambitieuze klimaatdoelstellingen geformuleerd. Het klimaatakkoord van Parijs vraagt om drastische reductie van fossiele energie. Vanaf 1 juli 2018 geldt bijvoorbeeld voor woningen, waarvoor een bouw aanvraag is ingediend, dat zij geen gasaansluiting meer mogen hebben. Deze woningen zullen over moeten gaan op groen gas, een elektrische warmtepomp of een warmtenet. Dit vraagt om goed geïsoleerde woningen.

Het goed isoleren van woningen is de komende jaren dan ook van essentieel belang. Woningen zijn op verschillende manieren te isoleren. Eén van de manieren is het isoleren van de gevel aan de buitenkant. Naast de gevelisolatie, worden er baksteenstrippen op de gevel bevestigd. De woningen of gebouwen behouden hiermee een mooie uitstraling. Ook kunnen verouderde woning een geheel nieuwe uitstraling krijgen. Deze methode kan ervoor zorgen dat bestaande en nieuwbouw geschikt is voor de energietransitie.

Om deze systemen te bevestigingen op woningen en gebouwen, zijn er in Nederland veel vaklieden nodig, die dit werk kunnen doen. Vandaar dat Covebo heeft besloten dit profiel op te nemen in haar Test- & Trainingscentrum voor de bouw. In samenspraak met het KGS heeft COVEBO een 3-daagse training ontwikkeld. Deze week hebben de eerste monteurs de opleiding met succes afgerond. Op de locatie waar de opleiding heeft plaatsgevonden, hebben de monteurs het certificaat overhandigd gekregen. Gefeliciteerd mannen!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Kabinet neemt maatregelen voor zzp’ers – coronavirus 2

4 min2 april 2020

Te leen: Covebo auto voor zorgpersoneel!

1 min25 maart 2020

Kabinet neemt maatregelen voor zzp’ers - coronavirus

4 min24 maart 2020