2 min16 september 2020

FNV enthousiast: arbeidsmigrantenhuisvesting, hoe het ook kan

Op 10 september heeft de heer Plaatje van de FNV een bezoek gebracht aan Workinn Waalwijk. Op uitnodiging van Covebo Uitzendgroep werd deze middag de hoogwaardige short stay huisvesting bezocht. Workinn is een vooruitstrevend concept waarbij arbeidsmigranten kunnen genieten van privacy, rust en ruimte. Onder andere een eigen slaapkamer, een sportschool en een ontspanningsruimte zijn een greep uit de faciliteiten die Workinn rijk is.

De bestuurders van de FNV waren zichtbaar positief verrast dat de arbeidsmigranten gebruik kunnen maken van een medisch punt, zo vertelt Bart Plaatje: “Naast alle andere faciliteiten en voorzieningen, zoals de privacy en ruimte voor haar bewoners, is de EHBO-post een uniek facet op de duurzame campus”. Een van de belangen die arbeidsmigranten hebben, is om gebruik te kunnen maken van een EHBO-post. Ze worden vaak geconfronteerd met slechte tot geen hulp in verband met de taalbarrière en de benodigde tolk. Ook Henk Buitink, CEO Covebo Uitzendgroep, is enthousiast over het nieuwe project: “Workinn is een goed voorbeeld van hoe de arbeidsmigrantenhuisvesting moet worden geregeld”. Workinn Waalwijk is in relatief korte tijd gerealiseerd in samenwerking met verschillende partijen, zoals lokale werkgevers, uitzenders, de bouwer/projectontwikkelaar en de gemeente, om de belangen van arbeidsmigranten te behartigen.

Een eigen slaapkamer: een utopie die werkelijkheid wordt
Workinn speelt in op de grote vraag naar hoogwaardige short stay huisvesting voor arbeidsmigranten. Met dit project is CEO van Roozen van Hoppe Groep en ontwikkelaar van Workinn, Hendrik Roozen, een nieuwe weg ingeslagen,  De inrichting van de drie woongebouwen is gericht op de rust, ruimte en privacy van haar bewoners. Het progressieve bouwen, aldus de heer Plaatje, komt duidelijk naar voren in de ruim opgezette appartementen voorzien van een woonkeuken, Wifi-netwerk, wasmachine en droger. De badkamer wordt slechts met een medebewoner gedeeld. Elke bewoner krijgt op zijn slaapkamer de beschikking over een televisie en koelkast. “De privacy van de bewoners wordt hierdoor sterk gewaarborgd. We bieden ze een omgeving die gewoon klopt”, zo zegt Hendrik Roozen. Dat de arbeidsmigranten een eigen slaapkamer krijgen toegewezen, is iets waar Henk Buitink zich volledig in kan vinden. Voor koppels zijn er dubbele slaapkamers met connecting doors beschikbaar, zodat ook zij kunnen genieten van hun privacy. Daarnaast is er inpandig een sportschool en ontspanningsruimte.

Huidige pandemie
Eenpersoonskamers zijn voor Workinn altijd een harde eis geweest en dienen als basis. Gezien de huidige situatie is dit achteraf de juiste beslissing geweest. De COVID-19 maatregelen dwingen ons nu om nog beter te kijken naar hygiëne en privacy, iets wat tevens een harde eis is voor de uitzendkrachten van Covebo Uitzendgroep en T&S Flexwerken.

Eerste bewoners Workinn Waalwijk
Over een maand, oktober 2020, kunnen de eerste arbeidsmigranten van Covebo Uitzendgroep en T&S Flexwerk al gebruik maken van de fijne woon, - leef- en werkomgeving op de campus. De andere twee gebouwen worden later dit jaar opgeleverd. Workinn Waalwijk biedt kwalitatieve huisvesting voor 400 bewoners.

Voor meer informatie over het huisvestingsproject 2.0 Workinn Waalwijk, kunt u het vorige blogbericht lezen op onze website.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

5 redenen waarom Covebo dé ideale partner is voor het inhuren van verkeersregelaars

3 min22 mei 2024

Minimumloon stijgt per 1 juli 2024: wees voorbereid!

1 min17 mei 2024

Covebo wil zekerheid bieden in krappe arbeidsmarkt

3 min20 december 2023