2 min22 januari 2020

Huisvesting 2.0 voor onze arbeidsmigranten

De afgelopen jaren liep het tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten steeds hoger op. Met de komst van Workinn Waalwijk wordt er een fijne woonplek voor 400 arbeidsmigranten gerealiseerd. Gisteren, op 21 januari 2020, is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de campus Workinn Waalwijk. Naar verwachting kan Covebo in oktober 2020 de eerste bewoners verwelkomen. Een mooi moment, net voor de decemberpiek in de logistiek.

Fijne woonplek
Met Workinn Waalwijk wilde projectontwikkelaar Roozen van Hoppe huisvesting 2.0 realiseren voor arbeidsmigranten. “Huisvesting 2.0: wat kunnen wij anders doen? Hoe kunnen wij de norm van huisvesting opnieuw stellen? We gaan ervoor zorgen dat de mensen die hier komen wonen, het beter krijgen dan op de meeste plekken”, aldus Raymond Passier van Roozen van Hoppe.

Iedere arbeidsmigrant heeft een eigen gemeubileerde slaapkamer met tv en deelt een badkamer met een medebewoner. Wethouder Ronald Bakker van Sociale en Economische zaken vertelt: “Mooi om te zien, en daarvoor ook mijn complimenten, dat de lat hier een stukje hoger wordt gelegd. Hier wordt iets in gang gezet. Ik heb altijd gedacht dat het ideaal zou zijn als mensen een eigen slaapkamer hebben. En dat lijkt hier te kunnen. Dit zet een nieuwe standaard.”

De campus bestaat uit drie woongebouwen met woon-units voor 6 arbeiders. De woonkamer en keuken worden gezamenlijk gedeeld. De gemeenschappelijke ruimtes bestaan o.a. uit een sportschool en een ontspanningsruimte. Het complex is ruim opgezet en voldoet vanzelfsprekend aan het SNF keurmerk.

Covebo is hoofdhuurder
Covebo werkt al jaren met arbeidsmigranten. Daarom is Covebo trotse hoofdhuurder van Workinn Waalwijk en erg blij om het woonplezier en comfort van onze arbeidsmigranten te verhogen. Een prettige plek waar arbeidsmigranten een thuis hebben, met rust en ruimte voor zichzelf, maar ook de gezelligheid van wonen met anderen.

Bij Covebo staat duurzaamheid hoog in het vaandel, daarom zijn we extra blij om te kunnen vermelden dat de 400 bewoners in een energiezuinige omgeving komen te wonen. Met 600m2 aan zonnepanelen wordt veel energie opgewekt. Daarnaast maken we gebruik van een innovatief verwarmingssysteem met zonnecollectoren. Dit is de oplossing om water op een duurzame manier te verwarmen.

Workinn Waalwijk
Workinn Waalwijk komt direct achter het distributiecentrum van Ingram Micro op het bedrijventerrein Haven Zeven. Met dit project wordt ingespeeld op de grote vraag naar huisvesting voor arbeidsmigranten in de logistieke hotspot van Nederland. Alleen al in Waalwijk is er naar schatting een tekort van 2000 bedden.

Raymond Passier is erg trots op het project. “Wij zijn blij dat de gemeente Waalwijk zijn nek durft uit te steken om dingen mogelijk te maken. Workinn Waalwijk is een goed voorbeeld van hoe de huisvesting van arbeidsmigranten kan en eigenlijk ook moet in andere gemeentes. Wij willen door! Uiteindelijk willen we dit project ook in andere gemeentes uitrollen.” In deze toekomstperspectieven kan Covebo zich ook vinden, wij juichen dit initiatief van harte toe!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Kabinet neemt maatregelen voor zzp’ers – coronavirus 2

4 min2 april 2020

Te leen: Covebo auto voor zorgpersoneel!

1 min25 maart 2020

Kabinet neemt maatregelen voor zzp’ers - coronavirus

4 min24 maart 2020