3 min24 augustus 2018

Overname VNOM versterkt de positie van Covebo in de bouw en techniek

Fors uitbreiden in de techniek en bouw - dat is de koers die Covebo Group heeft ingezet. Dit is gelukt door de overname van technisch bemiddelingsbureau VNOM. Door de overname van VNOM heeft Covebo Group momenteel ruim 2.500 vaklieden aan het werk in de bouw en techniek.
Vorig jaar nam Covebo Group de Oldenzaalse uitzender Effect Personeelsdiensten over. Henk Buitink, CEO van Covebo Group: “Wij zenden uit in de branches productie, logistiek, bouw en techniek. Drie jaar geleden hebben we de koers ingezet om met name onze bouw- en techniekactiviteiten fors uit te breiden. Dit jaar versterkt de overname van technisch uitzendbureau VNOM de positie van Covebo Group als bemiddelaar in de bouw en techniek.”

Overname VNOM

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor een grote uitdaging voor werkgevers én uitzendorganisaties. Daarom bemiddelt Covebo Group, dat onderdeel is van het internationale House of HR, naast Nederlandse vaklieden inmiddels ook vaklieden uit Spanje, Portugal, Roemenië, Polen, Hongarije en Litouwen. Indien nodig worden onder andere loodgieters, elektromonteurs, metselaars en metal stud monteurs in de Covebo Ambachtsschool getest en opgeleid, zodat ze voldoen aan de standaard van de klanten.

Ondanks uitbreiding naar het buitenland, wil Covebo Group ook haar positie in eigen land verstevigen. Toen de kans zich voordeed om VNOM over te nemen, hoefde Buitink dan ook geen 2 keer na te denken. “VNOM is een snelgroeiende club in exact dezelfde specialismen als Covebo. Ook VNOM focust op bouw en techniek en is ondanks de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt in staat om goede Nederlandse vaklieden te vinden”, vertelt Buitink. “De reden ligt voornamelijk in de vooruitstrevende online recruitmentstrategie van VNOM. Deze specialistische kennis is van grote toegevoegde waarde voor de Covebo Group als geheel. Een andere belangrijke drijfveer achter deze overname is het versterken van het aandeel Nederlandse uitzendkrachten binnen Covebo Group.

Dagelijks zijn er bijna 7.000 uitzendkrachten werkzaam via uitzender Covebo, waarvan ruim 2.700 Nederlanders. Ten slotte is Rotterdam een mooie groeiregio waar wij als Covebo Group beperkt actief waren. Kortom, genoeg redenen om deze mooie stap te zetten.”

VNOM, bemiddelaar in ervaren vaklieden

Het Rotterdamse VNOM is een snelgroeiende speler in de sectoren bouw en techniek. In 2009 is het bedrijf gestart. Kort daarna is Jos Tunderman als medeaandeelhouder ingestapt. Vanaf dat moment kent VNOM, ook in de crisisjaren, een zeer sterke groei. Jos Tunderman, directeur van VNOM: “Wij grijpen onze kansen, maar het komt vooral neer op keihard werken.” In 2014 is Jos enig aandeelhouder geworden. Inmiddels bemiddelt de uitzender, met een verwachte omzet van €25 miljoen in 2018 én 36 interne medewerkers, dagelijks 550 uitzendkrachten. VNOM heeft maximaal ingezet op online recruitment en dat loont. In de huidige krappe arbeidsmarkt weet VNOM momenteel circa 60% te groeien ten opzichte van vorig jaar.

Perfecte match

De match tussen Covebo Group en VNOM gaat verder dan de overeenkomst in specialismen. Buitink vertelt: “VNOM kan direct gebruik maken van het internationale wervingsnetwerk dat wij al hebben én van onze opleidingsmogelijkheden voor leerlingen en vaklieden. Bovendien worden de regionaal opererende vestigingen van de Covebo Group op verschillende vlakken ondersteund door het Support Center. Bijvoorbeeld op financieel vlak, bij marketingactiviteiten maar ook rondom wet- en regelgeving. Ook het snelgroeiende VNOM kan hier gebruik van maken om de sterke groei te continueren.”

Zonnige toekomst

VNOM en Covebo Group zien samen een zonnige toekomst tegemoet. Samen acteren zij in zeer kansrijke sectoren met veel groeipotentie. Er wordt dan ook ingezet op een stevig groeiscenario, waarbij VNOM haar vestigingsnetwerk wil uitbreiden. Door de ondersteuning van het Covebo Support Center kan deze groei optimaal gefaciliteerd worden.

 

Voor vragen over de overname, neem contact op met CEO Henk Buitink (rechts op de foto) via 06 51 566 344 of buitink@accentcovebo.nl.

Of met CEO Jos Tunderman (links op de foto) via 06 20 656 740 of jos@vnom.nl.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Vitality Week: focus op vitaliteit en werkgeluk

2 min15 september 2022

House of Covebo betreedt nichemarkt van afvalverwerking, recycling en groenvoorziening met overname FID

2 min2 september 2022

Hier in Bergen op Zoom verblijven straks 435 internationale medewerkers

3 min17 mei 2022