Zzp’er worden? 

Word zzp’er in de bouw of techniek
Je denkt erover na om te starten als zzp’er, maar nu? In dit traject willen wij je als startende zzp’er begeleiden. Natuurlijk starten we bij het idee dat je zzp’er wil worden, samen sparren we over alle stappen die jij als zelfstandige moet zetten tot het moment dat je verzekert aan je eerste klus kan beginnen via Covebo.

Stuur een Whatsapp bericht
Bekijk de actuele opdrachten


Snel navigeren:

 1. Voordelen
 2. Stappenplan
 3. Wat doen wij voor jou
 4. Welk vakgebied kan jij aan de slag
 5. Direct opdrachten bekijken
 6. Gelijk kennismaken?

 

Voordelen van werken als zzp'er

via Covebo
 • Altijd genoeg werk: wij hebben doorlopend opdrachten in heel Nederland. 
 • Snelle betaling van je facturen: altijd binnen zeven dagen je volledige factuur betaald! 
 • Geen administratieve rompslomp: jij geeft de uren door, wij maken voor jou de factuur op. 
 • Werken volgens het boekje: werk bij ons altijd met modelovereenkomsten voor de Wet DBA, die goedgekeurd zijn door de belastingdienst. 
 • Korting op je tankpas, scherpe leasetarieven, 12 maanden gratis E-boekhouden en meer kortingen. 
Ik wil zzp’er worden -

Er zijn een aantal stappen

om te starten als zzp'er
Stap 1. Plan een gesprek bij Covebo.
We plannen samen vrijblijvend een gesprek in bij één van onze vestigingen. Wij kijken graag mee naar jouw situatie en wensen, om alles zo goed mogelijk neer te zetten voor een goede start van jouw zelfstandig onderneming. 
De eerste stap die je moet zetten, is een afspraak maken bij de Kamer van Koophandel om een KvK nummer aan te vragen. Overleg eerst met een adviseur/accountant welke rechtsvorm het beste bij jouw past. Voor de inschrijving betaal je eenmalig € 51,95.  Met een KvK nummer kan je gaan factureren.  
Zodra jij je hebt ingeschreven als eenmanszaak bij de KvK, ontvang je binnen twee weken een brief. Hierin staat je omzetbelastingnummer en je btw-identificatienummer. Deze nummers vermeld je op de facturen, visitekaartjes, website en andere communicatiemiddelen naar klanten en leveranciers.    De eerste stap is gezet. Je bent nu officieel zzp’er. Gefeliciteerd! Je kunt vanaf nu profiteren van mooie kortingen als zzp’er via Covebo. Voor onze hardwerkende zzp’ers zetten graag dat ene stapje meer, denk aan een aantal mooie kortingen/voordelen op producten en diensten. Denk aan een voordeel op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een vangnet voor arbeidsongeschiktheid. Hier vind je een overzicht van alle voordelen.  We zijn continu op zoek naar nieuwe partners, zodat we ons aanbod kunnen uitbreiden. Zo kan je bijvoorbeeld een mooi logo laten ontwerpen! 
Als je aan de slag gaat als zzp’er, heb je een bankrekeningnummer nodig. Het is niet verplicht om een zakelijke rekening te hebben, maar jij wilt toch ook privé en zakelijk gescheiden houden? Daarom adviseren wij wel om een zakelijke rekening te openen.
Als zzp’er ben je niet verplicht om je te verzekeren. Maar wij raden je aan om bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) af te sluiten. Een klein foutje kan een hoge schadeclaim tot gevolg hebben.  
Voor het afsluiten van deze verzekering, moet je bij de KvK ingeschreven zijn. Op basis van je inschrijving kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) afgesloten worden. De premie is afhankelijk van je beroepsomschrijving.   Hiervoor heb je de volgende gegevens nodig: 
 • NAW gegevens 
 • KvK-inschrijving 
 • Legitimatiebewijs 
 • Beroepsomschrijving/werkzaamheden 
 • Bankrekeningnummer 
Maar denk ook aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering of vangnet, wanneer je inkomen wegvalt bij arbeidsongeschiktheid.   Zo hebben wij voor onze zzp’ers een oplossing voor een toegankelijk vangnet gevonden bij Tulpenfonds. Hierbij kun jij je collectief aansluiten om samen te zorgen voor een degelijk en betaalbaar vangnet, wanneer je inkomen wegvalt bij arbeidsongeschiktheid.  
Om een goede kwaliteit te leveren, weet jij als geen ander dat je moet beschikken over de juiste vaardigheden en vakkennis. Hiervoor moet je soms ook vakgerichte certificaten behalen. Denk als zelfstandige bijvoorbeeld aan het VCA-VOL certificaat. 
Als vakman straal je professionaliteit uit. Daarom investeer jij als zelfstandige graag in goed gereedschap, fijne bedrijfskleding/PBM’s en een ruime auto/bus die jou van A naar B vervoert. Ga niet voor het goedkoopste, maar durf voor de langere termijn te investeren in jouw eigen onderneming.  
Tijdens een kennismakingsgesprek met je eventuele nieuwe opdrachtgevers, kun je proeven aan het bedrijf en kijken of jullie wat voor elkaar kunnen betekenen. 


En nu? Aan de slag!

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, kan je verzekerd starten aan je eerste opdracht als zelfstandige via Covebo. Om via Covebo aan de slag te gaan, hebben wij een KvK uittreksel nodig. Het uittreksel is het bewijs dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Deze vraag je eenvoudig aan bij de KvK. Een inzien uittreksel (niet gewaarmerkt) is al voldoende, de kosten hiervoor bedragen € 2,40. Het KvK bewijs mag bij de startdatum niet ouder zijn dan 3 maanden.

 

 

Wat doet Covebo voor jou?

Onder andere onderstaande zaken regelen wij graag voor jou, zodat jij kunt doen waar jij goed in bent, namelijk aan het werk en zoveel mogelijk uren maken. Voor jou regelen we graag het volgende. 

 • Wij helpen je aan mooie opdrachten en klussen naar jouw wens. 
 • Wij bieden een aantal mooie voordelen voor jou als werkende zzp’er via Covebo aan. Denk hierbij aan een voordeel op Hilti gereedschap, Sisa bedrijfskleding en/of Q8 tankpas. Benieuwd naar de voordelen? Klik hier!  
 • Wij betalen binnen 7 dagen je volledige facturen, hierdoor hoef jij niet achter je geld aan. 
 • Wij verdiepen ons in alle regels. Zo werk jij altijd met een goedkeurde modelovereenkomst volgens de wet DBA.  
 • Wij bieden reversed billing aan, hier maak je gratis gebruik van. Geef je uren aan ons door en wij regelen de rest. Zo ben jij geen tijd kwijt aan die administratie rompslomp.  

In welke vakgebieden kun jij aan het werk?


Bouw & Techniek

 • (Beton)timmerman
 • Schilder
 • Stukadoor
 • Dakdekker
 • Tegelzetter
 • Metselaar
 • Lasser
 • Autoschadehersteller

Liever werken in de installatietechniek? Bekijk MAATT.nl en meld je aan. Werk je in een vakgebied dat hier niet tussen staat? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag je wensen en mogelijkheden. 

Reageer nu

Meer dan 900 zzp'ers zijn al aan het werk!

Vrijblijvend kennismaken? App of bel.

Binnen 24 uur reactie

Debra van Rossenberg