3 min2 september 2018

7 redenen waarom timmerman een prachtig beroep is

Bedrijven staan te springen om goede vakmensen. Maar weinig jongeren kiezen er nog voor om een ‘ouderwetse’ vakopleiding in de bouw te gaan volgen. Het gevolg? Steeds minder goede vakmannen op de arbeidsmarkt én steeds minder écht handige mensen! Want zeg nou zelf.. hoe vaak krijg jij als timmerman telefoontjes van vrienden die zelf te onhandig zijn om een schilderijtje op te hangen? Kortom: we hebben dringend meer timmermannen nodig, want timmermannen zijn geweldig!

1. Timmermannen zijn super fit
Als timmerman ben je de hele dag aan het sjouwen, tillen, timmeren, zagen, klimmen en lopen. Kortom: je verbrandt de hele dag calorieën! Het resultaat? Een prachtig gespierd lichaam! Dus dames, noteer: timmermannen zijn perfect boyfriend-material…

2. Lekker op tijd thuis
Op de bouw begint men vaak een stukje vroeger dan de mensen met een kantoorbaan. Vaak begint de werkdag al tussen 7 uur en half 8 in de ochtend. Dat is ’s ochtends wel eens pittig, maar betekent wel dat je ’s middags eerder klaar bent. Je bent dus vaak lekker op tijd weer thuis.

3. Je vindt gemakkelijk een baan
Timmermannen zijn erg gewild! Er is een groot tekort aan timmermannen in de bouw en dat is te merken. Op dit moment staan er duizenden vacatures open voor functies als timmerman. Ook bij Covebo zijn we doorlopend op zoek naar timmermannen. Heb jij ervaring als timmerman of wil je graag timmerman worden? Neem een kijkje bij onze vacatures!

4. Je hoeft nooit stil te zitten en geen dag is hetzelfde!
Heb je veel energie en heb je moeite om stil te zitten? Als timmerman verveel je je nooit. Je bent nooit lang op 1 plek bezig: even wat materiaal halen, boven in de woning een klusje, dan weer naar beneden, op de steiger en ga zo maar door. Bovendien werk je de ene week aan een grote, massale nieuwbouwklus en stampen jullie binnen no-time een complete nieuwe wijk uit de grond, de week erna ben je bezig met de renovatie van een prachtige jaren 30 woning en weer later werk je een gigantische villa tot in de kleinste details af. En zeg nou zelf: elk project heeft zo z’n charme!

5. Je hoeft nooit om hulp te vragen
Je vakmanschap laat je niet alleen blijken tijdens je werk. Ook thuis ziet alles er pico bello uit! Mooi afgewerkte vensterbanken, een dakkapelletje, een stapelbed voor de kids, enneee: waar IKEA constructies regelmatig de oorzaak zijn van heftige echtelijke ruzies, geldt dit niet voor timmermannen! Jij flanst een BILLY met twee vingers in je neus binnen 10 minuten in elkaar. Tadaaa!

6. Je hebt eer van je werk
Waar andere mensen vaak de hele dag druk zijn met dingen waarvan je niet direct resultaat ziet, zie je als timmerman juist altijd aan het einde van de dag hoeveel werk je hebt verzet! Dat moet enorm veel voldoening geven. Bovendien kun je vol trots de mooie projecten laten zien waaraan jij hebt gewerkt. Dat is voor de administrateur een stuk lastiger, die laat ’s avonds niet vol trots aan zijn vrouw zien hoeveel facturen hij vandaag weer heeft verwerkt… ;-)

7. Bouwkeethumor
Veel mannen kennen het fenomeen kleedkamerhumor wel. Op zaterdag na de wedstrijd in de kleedkamer is het altijd lachen, gieren, brullen. Stel je nou eens voor dat je dit niet alleen op zaterdag met je vrienden hebt, maar ook door de weeks met collega’s. Dat is wat er gebeurt in de bouwkeet! Net zo gezellig, mannen onder elkaar, je kunt je wel voorstellen hoe dat gaat. Geweldig toch? Zo kom je de werkweek wel door!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Solliciteren bij Covebo, kan dat nog in verband met het coronavirus?

2 min18 maart 2020

Thielco: "Als ik Covebo bel, heb ik aan een half woord voldoende".

1 min5 juli 2019

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

2 min4 juni 2019